promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapestre jön Johnny Depp, ráadásul nem egyedül – itt találkozhatsz a hollywoodi legendával
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Johnny Depp élete újra szárnyal.

Miközben zajlott Johnny Depp és Amber Heard pere, az emberek, a filmesközeg Depptől is próbált eltávolodni, hiszen senki sem tudhatta, hogy mi lesz a végeredmény, illetve mi az igazság. Amikor a színész javára döntöttek a bíróságon, hirtelen mintha mi sem történt volna, a karrierje és az élete is újra sínre került. Heard ekközben csúszik le a lejtőn, de az ő lelkivilágával már senki sem törődik, egyszerűen csak ítéletet mondanak rá vagy elkönyvelik ostoba libának, aki csak az ötperc hírnévre ment és a sok pénzre: vannak, akik azt is mondják rá, hogy megérdemli, ami történik vele.

Miért egyszerűbb bármilyen helyzetben a férfi pártjára állni? Miért nehéz megkérdezni a másiktól, hogy minden rendben van-e? Miért állunk rögvest oda, ahol kevesebb „drámát, hisztit" érzünk? Vagyis többnyire sosem azt választják az emberek - tisztelet a kivételnek -, ahol többet kéne segíteni egy összetört személynek.

Én is oda vagyok Johnny Deppért már a kalózok óta sőt. Hihetetlen karakteres és karizmatikus színész és személyiség együttvéve, de még így sem felejtem el, hogy egy kapcsolatban mindkét fél hibázik: nincs olyan, amikor csak az egyik vétkez, a másik pedig a szent példakép. Nem létezik olyan, hogy szentség. Nem hajthatom meg a fejem a bíró előtt, aki kimondta az ítéletet, hogy jól tette, amit tett és Deppet hozta ki „győztesnek" a csúnya rágalmazási perből, miközben Ambert egy csettintéssel a tűzre vettette. Nem fordíthatom el a fejem az egyikről, miközben a másikkal pacsizok le és folytatom tovább az életemet, mintha semmi sem történt volna. Nem fordíthatom el a fejemet arról, aki minden mondatával segítséget kér, pont úgy, ahogy Tóth Andi is tette a legújabb dalában.

Az a helyzet, hogyha egy kicsit is odafigyelnénk a másikra és nem csak felszínesen élnénk, hogyha nem csak önzőmódon léteznénk, akkor nem tudnának ennyire meglepni minket. Ha nem hagynánk, hogy a Társadalom bekebelezzen minket, ha nem engednénk annak a nyomásnak, hogy léteznek tabu témák, amikkel nem szabad törődni, akkor egy igen más világ nézne szembe velünk: olyan, ahol bátran lehetne beszélni a fájdalmas és traumatizált dolgokról is anélkül, hogy megbélyegeznének minket. Ahol nem azonnali áldozathibáztatás lenne, ahol nem rögvest a nő lesz a k*rva, ha megerőszakolják és ahol nem kell magyarázatokat keresni arra, ha egy férfi kihasználja a hatalmi előnyét az alatta lévő nővel szemben. Ahol nem az lenne a legfőbb kérdés, hogy a család az micsoda és hogy egy baba elvetetése bűn-e, hanem tiszteletben tartjuk azt, hogy egy nő is tud felelősségteljesen dönteni: főleg akkor, ha egy nem kívánt együttlét után fogant meg a magzat. Ahol nem egyszerű, semmitmondó címke a depresszív hangulat, hanem tudatában vagyunk vele, hogy vannak, akiknek a hullámvasút nem csak a vidámparkban létezik.

Szexuális erőszak. Abúzus. Abortusz. Mentális egészség fontosabb néhány szempontból a fizikális kimerültségnél. Depresszió. Bipoláris zavar. Skizofrénia. PTSD, Stressz. ADHD. Lombikbaba-program. A nők helyzete egy családi modellben. A férfiak szerepe a világban. A férfiak hatalommal való visszaélése a nőkkel szemben. A nők hatalommal való kiélése a férfiakkal szemben. Szexizmus. Feminizmus. Családon belüli erőszak. Lelkisérülés. Iskolai bántalmazás. Mérgező kapcsolat. És úgy tűnik, a tabutémák sosem érnek véget.

Férfi szempontból azonban, - és nem vagyok nőpárti -, de lássuk be, hogy a férfiaknak kicsit könnyebb: ha a bíróság az ő javukra mondja ki a rágalmazási perben a „győzelmet", ahogy Johnny Depp esetében is történt, akkor az ő szavaival élve,

visszakapta az életét,

amit Amber elpróbált venni tőle. A karrierje újra beindult, a szerelmi életéről is lett már hír, hogy az egyik ügyvéddel ismerkedik, és most egy újabb hír látott napvilágot. Azt szerintem mindenki tudja, hogy a színészet mellett énekel is az említett személy sőt, zenekara is van, ami a Hollywood Vampires nevet viselő.

Az együttest 2012-ben alapították, méghozzá Depp mellett Alice Cooper, Joe Perry és Tommy Henriksen gitáros. Már 2020-ban is úgy volt, hogy elindulnak egy jó kis rockturnéra, de az akkor a Covid miatt meghíúsult. Most viszont, megnyerve a Halloween-i nagy bejelentések címét, az együttes a saját hivatalos Instagram oldalán tette közzé, hogy 2023-ban turnéra indul. A két új helyszín közül az egyik pedig mi vagyunk, így

2023. július 18-án a budapesti Sportarénában fognak fellépni a fiúk.

Vajon milyen hamar fognak elfogyni rá a jegyek?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás