promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bob Marley hatalmas igazságot mondott a halála előtt, ezek voltak az utolsó szavai
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bob Marley fontos üzenetet fogalmazott meg élete utolsó pillanataiban.

Bob Marley egy igazi ikon volt, aki világszerte népszerűvé tette a reggae műfajt, és szinte folyamatosan a szeretet, béke és a szabadság üzenetét hirdette a dalaiban, illetve személyesen is. Rengeteg embernek megváltoztatta az életét a zenéje, máig milliók hallgatják a szerzeményeit, és közben azonosulnak az örökérvényű gondolataival – nem csoda, hogy film készül az életéből.

Bob Marley 1945. február 6-án született Jamaikában, nagyon szerény körülmények között nőtt fel. Tiniként rengeteg nehézsége volt, de a zenélés sokat segített neki, így azt az utat választotta. 17 évesen felvette élete első két dalát, amik ugyan nem váltak slágerré akkoriban, de minden bizonnyal érezni lehetett, hogy mekkora potenciál van Bob Marley-ban. Az énekes-dalszerző később a The Wailers együttes tagja lett, majd szólókarrierbe kezdett és hatalmas sikereket ért el – hamar a reggae kiemelkedő alakja lett.

Egyebek között az „Is This Love”, „Buffalo Soldier” illetve a „Could You Be Loved” című slágerekkel Bob Marley örökre beírta magát a zenetörténelembe, közben pedig kulturális és emberjogi ikon is lett belőle. Egy lábsérülése után kiderült, hogy rákos, és hiába próbálkozott különböző kezelésekkel, sajnos nem sikerült megmenteni az életét. 1981. május 11-én, Jamaikába menet, mindössze 36 évesen elhunyt, és állítólag ezek voltak az utolsó szavai a halála előtt:

„Pénzzel nem lehet életet venni.”

Úgy tűnik, hogy Bob Marley egy fontos, hatalmas igazságra jött rá élete alkonyán, ami biztos, hogy sokakat elgondolkodtat, hiszen a zenésznek szinte mindene megvolt, de ez nem jelentett semmit, mikor eljött az ő ideje.

Bob Marley méltán híres zenészkollégája, Freddie Mercury ezekkel a szavakkal búcsúzott:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás