promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szexuálisan bántalmazták a legendát: brutálisan tér vissza Angelina Jolie a filmvászonra
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kemény életből a kemény életbe.

Angelina Jolie élete se egy tündérmese, így amikor először hallottam, hogy őt kérte fel a „Spencer" című film rendezője, Pablo Larraín, hogy vállalja el a következő mozifilmjének a főszereplését, nem igazán lepődtem meg. El sem tudnék képzelni jobb választást Maria Callas megszemélyesítésére, hiszen akárki akármit mondd is, Jolie abszolút egy karakán és karakteres színész. A személyisége bár ridegnek tűnhet egy-egy ember szemében a világon, s a többség ezért nem is tudta őt soha hovatenni: emlékezzünk csak arra, amikor Jennifer Anistont hagyta el Brad Pitt Angelináért, hogy az ott mekkora visszhangot kapott és nem éppen Jolie jött ki belőle pozítivan. Nagyobb arányosságban őt támadták, és Aniston pártját fogták, s ebbe, - akárki akármit állítson is -, az is közrejátszott, hogy Jennifert a stílusa miatt mindenki közelebb érezte magához. Közvetlenebbnek, barátságosabbnak, lazábbnak, nyíltabbnak, kedvesebbnek tűnik, mert extrovertáltabb személyiségként könnyedebben át tudja adni magát a helyzeteknek.

Épp ezért egy drámaibb szerep azért már nem jön olyan természetesen az egykori Racheltől, Angelinaról pedig nem rögvest a vígjátékok jutnak eszünkbe. Van lelke, szíve, csak nem mutogatja úton-útfélen.

Pablo Larraín rendező következő filmjéről az információt a Guardian hozta le, és a fentebb említett Maria Callasról, vagyis az operaénekesnői legendáról fog szólni. Félreértés ne essék, nem az egész életéről, hanem csak és kizárólag az életének az utolsó napjairól, az 1970-es évek Párizsában. Vannak olyan személyek, akiknek a sorsa olybá' tűnik, mintha tele lenne nehézséggel: bármerre ment, bármit csinált, bárkivel találkozott, a végén mindig történt valami.

2021-ben a Blikk írt egy könyvről, amiben a legendás operaénekesnő életét tervezték megírni „Maria Callas rejtett élete" címmel. Ott többek között az is napvilágot látott, hogy

görög származású szeretője, Arisztotelész Onasszisz egykori hajómágnás erőszakosan bánt Mariával. A milliárdos gyakran bedrogozta, hogy szexuálisan bántalmazhassa. Majd miután kihasználta, szakított vele a korábbi amerikai first ladyért, Jackie Kennedyért.

A könyvet Lyndsy Spence írta, s tavaly egy Daily Mail riportban árulta el, hogy egy véletlen folyamán akadt rá az énekesnő rég elfelejtett leveleire, illetve levelezésére.

„Callas egész életében áldozat volt. Párkapcsolataiban alárendelt szerepet töltött be, engedelmes volt, ami meglepő, hiszen a színpadon dívaként szerepelt. A saját szülei is bántották, de a legtöbb fájdalmat Onasszisz okozta neki, aki miatt el is vált, majd később az élete tragikus véget ért. Szenvedélyes viszonyuk alatt érzelmileg és testileg is megkínozta, majd eldobta őt Jackie Kennedyért, akit 1968-ban feleségül vett,"

- foglalta össze az írónő, majd hozzátette, hogy Maria ebben a kapcsolatban vált nagy valószínűség szerint gyógyszerfüggővé, mivel a férfi erős nyugtatókkal tömte őt 100 százalékban önös érdekből. 1960-as évekről beszélünk, totálisan mérgező és mindenhogyan bántalmazó kapcsolatról, amiben Maria kétszer el is vetélt, az egyiket abortusznak „köszönhetően." Ha ilyen tekintetben nézzük az abortuszt, akkor még mindig rögvest rávágnánk, hogy a nő akkor is szülje meg a megfogant magzatot?

Lelkileg egy ronccsá vált az opera-énekesnő, kicsit egyébként van benne egy kis Marilyn Monroe-effektus, és az utolsó éveit gyógyszerfüggőként, teljesen magába fordulva, visszavonultan töltötte Párizsban. A mai napig nem tudni biztosan, hogyan halt meg: szívrohamról és öngyilkosságról is beszélnek. Vajon elég mélyen volt ahhoz, hogy eldobja önként az életét anélkül, hogy valaki képes lett volna visszarántani a Földre? Vajon eléggé elvesztette a belső erejét ahhoz, hogy képes legyen önmagával végezni?

Ezekről fog szólni Larraín filmje. Ezt fogja megszemélyesíteni Angelina Jolie, az az Angelina, aki éppen azt próbálja meg bebizonyítani, hogy Brad Pitt bántalmazta a gyerekeket egy adott napon és hogy az egész kapcsolatuk mérgező volt.

Larraín egyébként pozítivan nyilatkozik a készülő filmről,

„Régen várt álom volt, hogy lehetőségem legyen egyesíteni két legmélyebb és legszemélyesebb szenvedélyemet, a mozit és az operát. Ezt Angelinával, egy rendkívül bátor és kíváncsi művésznővel megcsinálni lenyűgöző lehetőség. Igazi ajándék.”

Mindemellett fel van adva a rendezőnek a lecke, hiszen 2017-ben már Tom Volf filmre vitte a tragikus énekesnő életét, francia dokumentumfilm formájában:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás