promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Nike márkanév? Sok magyar meg fog lepődni az igazságon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán sosem gondoltad volna.

A márkák és márkanevek velünk és köztünk élnek, és miközben egyre fontosabb lesz az, hogy a márka viselete határozza meg stílusunkat, az is elsőrendően fontos marad, hogy a márka jelzését is mutassuk a külvilágnak. Hiszen a ruha presztizs, mutathatja gazdagségunkat és jó stílusérzékünket is. De vajon ennyi tudatosság után tudjuk-e például, hogy mit jelentenek kedvenc márkáink nevei, vagy éppen mit szeretnének üzenni a logókkal.

Mit jelent például a LEGO neve, vagy az Adidas elnevezés honnan jön? Nem is gondolnátok, de egy-egy márka története meglepő titkokat árulhat el magáról a márkáról is, annak társadalmi üzenetéről vagy éppen hitvallásáról.

De vajon mi a helyzet a Nike esetében?

A márkát a hatvanas években alapították az Egyesült Államokban, a későbbi alapítók azzal kísérleteztek, hogy tudnak-e olyan cipőt készíteni, amelyben a futók sokkal jobb teljesítményre lehetnek képesek a versenyek alkalmával. Majd a cég gründolásakor a legfontosabb feladat már az volt, hogy kitaláljanak egy nagyon is jól hangzó és csengő nevet, amely épp annyira markáns és figyelemfelkeltő is, mint amennyira egyszerű. Végül a cég egyik dolgozója, Jeff Johnson előállt a nagy ötlettel, hogy ha már úgyis az a márka üzenete, hogy az ő termékeikkel győztes lehetsz, akkor nevezzék el azt a győzelem görög istennőjéről, Nikéről.

A kis pipa pedig Niké száranyira hajaz, hiszen sokszor így ábrázolják a győzelem istennőjét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás