promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Keresztanyu 77 éves sztárjának szexjelenete 16 éve nem hagyja nyugodni az embereket
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régi pletyka, hogy Molnár Piroska tényleg szexelt Czene Csabával a Taxidermiában. De valóban így volt?

Lassan 16 éve már, hogy bemutatták Pálfi György második egész estés filmjét, a Taxidermiát, ami egy egészen szürreális családtörténet. A több irodalmi mű alapján készült filmalkotás számos díjat is elnyert, és ennyi év elteltével is töretlen a népszerűsége, mégis sokan vannak, akik a mai napig nem tudják értelmezni és befogadni ezt a produkciót.

Annak idején a film nagy visszhangot keltett azért, mert megosztó, és polgárpukkasztó lett. Nem igazán tarolt a mozikban, és akik jegyet is váltottak rá, javarészt végig sem ülték, inkább kivonultak egy-egy olyan jelenetnél, ahol a néző már tényleg kellemetlenül érezte magát, vagy azt mondta, hogy "na jó, ez már nekem tényleg sok". Bárhogy is van - ha csak néhány percet is látott a filmből, vagy képes volt esetleg végignézni -, a Taxidermia mindenkiből kiváltott valamilyen érzést; legyen az kellemes vagy kellemetlen. Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy sem előtte, sem azóta nem készült ehhez hasonló film itthon, és biztosra vehetjük, hogy nem is fog.

Pálfi György Taxidermiája egy kronologikus szerkezetű film Parti Nagy Lajos novellái alapján. Hőse egy család három egymást követő generációja. Sorsuknak alakulása egyfajta szubjektív történelemkönyvként tárja elénk a XX. század második felének legjellemzőbb életérzéseit. A történet mesélője a család legfiatalabb tagja, Lajos. Valójában az ő egyéni, és nem minden torzítás nélküli nézőpontjából ismerhetjük meg elődeinek mindennapjait. Szürreális látomások és történelmi tények elegyednek torz valóságszilánkokká, kificamodott igazságokká, groteszk érzésmozaikokká történetében, létrehozva ezzel egy olyan világot, amely leginkább Garcia Marquez regényeihez hasonlítható, ám jellegzetesen kelet-európai, jellegzetesen magyar.

A filmben látható egy szexjelenet, amiben Czene Csaba magáévá teszi az akkor 61 éves Molnár Piroskát. Ez a jelenet annyira jól lett felsnittelve és megtervezve, hogy sokan a mai napig is azt pletykálják, hogy a két színész ott valóban közösült egymással. Persze ez a valóságban biztos nincs így, és azt is kizárhatjuk, hogy a jelenetben nem a Keresztanyu főszereplőjének fedetlen melleit láthatjuk, hanem egy testdublőrét. Bárhogy is van, ez a jelenet abszolút beleégett a nézők agyába annak idején.

Az említett szexjelenet IDE kattintva nézhető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás