promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon ki lehet a legmocskosabb szájú színész? Összesítettük, kik káromkodtak a legtöbbet és a legcsúnyábban a filmekben
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Manapság nem divat a csúnya beszéd, sőt, egy-egy társaságban annyira nem kedvelik  a káromkodást, hogy rá is szólnak partnerükre, hogy a csúnya szavak helyett használjanak inkább szinonimákat. Van azonban olyan helyzet, amikor ki kell mondani a mondanivalót, például a kamerák előtt. Így tett például Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, vagy Al Pacino. 

Bár sokszor olvashattunk már arról, hogy azok az emberek, akik több csúnya szót használnak, őszintébbek a társaiknál, ennek ellenére ma sincs nagy divatja a káromkodásnak, legyen sajnálatos, vagy sem. Most a Blikk bukkant rá egy összeállításra, amelyben szám szerint összesítették, hogy melyik színész mely filmben, illetve egész pályafutása alatt mennyit káromkodott a kamerák előtt. 

És hogy ki lett az obszcének királya? Talán annyira nem is meglepő a válasz. Háromezer forgatókönyv alapján Al Pacino lett a legtöbbet káromkodó színész, és bár pályája során sikerült bezsebelnie egy Oscar-díjat, arra valószínűleg korábban soha nem gondolt, hogy valaha valakinek eszébe jut majd az is, hogy összesítést készítsen a csúnya szavairól. Nos, úgy tűnik, ez is megtörtént, és a statisztika alapján Al Pacino összesen 295-ször káromkodott a vásznon. Érdekességképp megjegyzik, hogy ennek harmadát a két és fél órás Fedőneve: Donnie Brasco című filmben mondta ki.

A színészóriást a listán a szintén Oscar-díjas Joe Pesci követi, aki csak egy film kedvéért káromkodott 241-szer, amely egyébként nem más, mint a Casino. A harmadik helyen Jason Mewes szerepel, a Jay és Néma Bob sztárja, aki a 2001-es forgatás alkalmával 190 csúnya szót mondott ki.

A listán mindössze egy nőnek jutott hely, ő pedig nem más, mint Julia Roberts, akinek a huszonötödik helyig sikerült jutnia. Az ő száját összesen 63 csúnya szó hagyta el. A listán egyébként helyezést ért el Leonardo DiCaprio is, aki összesen 144-szer használta a csúnya szavak valamelyikét eddigi karrierje alatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás