promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű élmény a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori forgatásán, az egyik alkalmazott azóta is PTSD-től szenved
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szeptember 21-i megjelenése óta Ryan Murphy Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozata vegyes visszajelzéseket kapott mind a nézők, mind az áldozatok családjaitól. Azonban most a műsor egyik produkciós asszisztense a forgatáson szerzett negatív tapasztalatairól mesél.

Még szeptemberben Kim Alsup produkciós asszisztens Twitteren azt írta, hogy szörnyen bántak vele a sorozat forgatásán, amelyben Evan Peters alakítja az elítélt sorozatgyilkost, aki 1978 és 1991 között erőszakosan meggyilkolt 17 férfit és fiút. Arról is írt, hogy elég sokszor összetévesztették egy másik kollégájával. Egy, a Los Angeles Times-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a sorozatot még el sem tudta kezdeni megnézni, mert amikor megnézte a trailert, azon nyomban PTSD-t, azaz poszttraumatikus stressz szindrómát kapott, ugyanis az felidézte benne, hogy milyen borzalmasan bántak vele a stábtagok.

Felidézte, hogy ő volt a stáb két fekete női munkatársának egyike, és folyamatosan összetévesztették kettejüket, és mindig kollégája nevén hívták. Hozzátette, a Jeffrey Dahmer-sztori volt

„az egyik legrosszabb műsor, amelyen valaha dolgoztam... igazán kimerítő volt.”


Beszélt arról is, hogy csak a hatodik rész forgatása körül tudott megkönnyebbülni, amelyet egyébként a szintén fekete Janet Mock írt. Kim Alsup szerint a stáb több szabályt sem tartott be, így nem voltak a mentális egészségügyi koordinátorok sem, bár korábban a Netflix azt közölte, hogy őket mindenkinek hozzáférhetővé tették. 

Az Independent egyébként korábban arról írt, hogy a sorozat beáldozta a hitelességet a dráma kedvéért, ugyanis Anne E. Schwartz bűnügyi újságíró, aki 1991-ben elsőként írt az esetről, azt mondta a lapnak, hogy a sorozat már az első epizód ötödik percében hiteltelenné válik:

"Az első rész első öt percében, amikor azt látjuk, hogy Glenda Cleveland kopog az ajtón, egyáltalán nem történt meg."

Az említett nő ugyanis a sorozatban Dahmer szomszédja, és ő próbálja figyelmeztetni a rendőröket a férfi gyilkosságaira, de ő a valóságban egy másik épületben élt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás