promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen? Így néz 73 évesen Gérard Depardieu, a zsenikirály szinészfejedelem
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színészkirály új filmmel is jelentkezik.

Gérard Depardieu a világ egyik legismertebb színésze, talán nincs is olyan zsáner, amelyben ne próbálta volna ki magát, néha pedig egészen alképesztő magasságokba emelkedett karrierje során. Sőt, még az angol nyelvterületen is óriási karriert csinált. A színész már kiadott egy önéletrajzi ihletésú könyvet is, amelyben kendőzetlen őszinteséggel beszél fiatalkoráról, iskolából való kimaradásairól és persze zülléseiről is. A színészi pályafutása pedig nagyon véletlenszerű, egy barátja ajánlotta neki a színjátszást, hogy valamelyest irányt adjon az életének.

Végül nagyon jól sikerült az először csak egy merész kalandnak tűnő vállalkozás, szinte felsorolni is nehéz, hogy a színészlegenda hány filmben kapott már szerepet több évtizedes pályafutása során.

Már pályája elején lenyűgözött mindenkit, hogy milyen könnyedén vált az egyik stílusról a másikra, miközben akciófilmekben és művészfilmekben szerepelt, simán eljátszotta zseniálisan a hőszerelmest is a legendás Truffaut-filmekben, így előbb-utóbb nem is csoda, hogy Hollywood is felfigyelt a tehetségére. A színész később egy sor történelmi filmhez is adta a nevét, ezek közül pedig kiemelkedő a Martin Guerre visszatérése, amely bizony egy komoly történelmi kutatómunka alapján készült film volt egy meghökkentő középkori szerepcseréről.

A színész amúgy folyamatosan készít filmeket, ám ezek közül Magyarországon valószínűleg már kevés ismert, de a régi klasszikusokat mindenki ismeri. Így néz ki most 73 évesen a színészfejedelem:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás