promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előbukkant a brit kiráy, III. Károly újabb magyar rokona? Erre kevesen számítottak, de a szakértők bebizonyították
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minding, minden ügyben találni magyar szálakat.

A brit királyi család kapcsán az elmúlt évben a trónöröklés után a második legjobban pörgő téma Meghan Markle és Harry herceg helye volt a családban, hiszen az új viszonyok közepette, II. Erzsébet halála és III. Károly trónra kerülése után változásra is esély lehet. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a sussexiek továbbra is a család oldalvizén eveznek, és kevés fontos szerep juthat nekik. Ellenben annál több médiamegjelenéssel is járhat az új helyzet, nemrégiben például egy Netflixen bemutatásra tervezett dokumentumfilmről is hallani lehetett,

ám arról is cikkeztek, hogy Meghanék ennek a megjelenését tolni szeretnék, hogy kicsit finomítani tudjanak a családtagok bemutatásán is.

De ezen ügyek mellett nagyon felkapott téma volt a brit királyi család magyar rokoni szálai is, hiszen az ősök között akadnak magyarok is. Ráadásul ezzel akpcsolatban mindig szóba kerülnek Károly gyönyörű erdélyi birtokai is, ráadásul az új király korábban minden évben ellátogatott Erdélybe is, hogy tiszteletét tegye a birtokokon.

Így néz ki amúgy az egyik háza Károlynak Erdélyben:

Arról már korábban is sokat lehetet olvasni, hogy egy erdélyi grófnő, Rhédey Klaudia a brit királyi család egyik ősanyja (itt nézhetitek meg, hogy nézett ki a gyönyörű grófné), de most az is kiderülhetett, hogy van még egy rokoni szál, amely Magyarországhoz köti III. Károlyt, bár kicsit bonyolultabb a helyzet, de egy igazi történelmi érdekesség. II. Lipót belga király leánya ugyanis egy magyar nemes, vásárosnaményi Lónyay Elemér felesége lett, aki így rokonságba került a leghíresebb brit uralkodóval, Viktóriával is, akinek a leszármazottja III. Károly.

Sőt, nemrég egy magyar rokona üzent is III. Károlynak, erről részletesebben pedig a Bors cikkében olvashattok.

(via Híradó)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás