promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered még? Így néz ki a Múmia-filmek legviccesebb csávója, akinek humoros megmozdulásain nevetett fél Magyarország
Borítókép:  Profimedia/©1999 Universal
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő volt a filmek humorba hajló oszlopa, aki mindig ellensúlyozta a komolyságba merülő részeket.

Már több mint húsz éve, hogy elkészült A múmia nevű film Brendan Fraser és Rachel Weisz főszereplésével. Az alkotás egy régi klasszikus, A múmia újbóli közönségkedvenc filmmé tételének kísérlete volt, azaz rebootja. Majd akkora siker lett, amelyre valószínűleg az alkotók sem számítottak. Végül még két rész készült belőle, a második rész tovább bővítette A múmia univerzumot (Dwayne Johnson szereplése is forradalmi volt), ám a harmadik rész inkább csak elvett belőle.

Sok kritikus szerint az is óriási hiba volt, hogy Egyiptomból áttették a filmek témáját Kínába a Sárkánycsászárhoz. Ami Egyiptomban, piramisokkal és rengeteg homokkal működött, az már egy távol-keleti szüzsével egyáltalán nem (és úgy tudni, hogy készült volna még egy aztékos rész is, ha minden jól megy). Persze a legnagyobb baj talán mégis az volt, hogy Rachel Weisz nem játszott a filmben, őt nem tudták pótolni, mivel az első két rész bombasztikus sikerében oroszlánrésze volt annak is, hogy a színészek között nagyon működött a kémia.

A múmia tehát a kiváló kasztingja miatt is futott be akkora sikert, de mi lett John Hannával, a filmbéli Jonathannal, akinek mindig volt valami humoros beszólása?

A színész nemrégiben töltötte be a 60 életévét. Több tucat nagyágyú filmben szerepelt még A múmia előtt és után is. Talán legismertebb szerepe a Spartacus-sorozatban volt, ahol ő alakította Batiatust, a rabszolgák urát. De a színész játszott többek között a Négy esküvő egy temetés című alkotásban, illetve Gwyneth Paltrow oldalán A nő kétszer című romantikus vígjátékban is. Jelenleg elsősorban egy kórházi sorozatban, a Transplant című alkotásban láthatjuk őt Dr. Jed Bishop szerepében.

Így néz ki most John Hannah:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás