promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te vajon tudod mit szabad és mit nem egy esküvőn? Eláruljuk a legnagyobb hibákat, amiket elkövethetsz, ha vendég vagy
Borítókép:  Instagram: @drpanyikanita
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az esküvőknek megvannak a maga szabályaik, ezek eseményenként, országonként és vallásonként eltérnek, de azért vannak olyan alapvetések, melyek mindenhol kötelező érvényűek, ha vendégként veszünk részt egy esküvőn.

Fényképezés

A párok gondoskodnak profi fotósról, hogy megőrizzék életük nagy napjának legszebb pillanatait és nem feltétlenül azt szeretnék látni az esküvői videón, vagy fényképeken, hogy a násznép nagy része egész nap telefonnal a kezében van jelen. Meg kell élni pillanatot és legyen az esküvő az a ritka események egyike, amikor valóban senki nem telefonozik, hiszen a fotós ott van jobb esetben minden nagy pillanatnál.

Öltözködés

Meg vannak a régi hagyományok, miszerint pirosat, feketét és fehéret nem viselünk vendégként az esküvőn. De ettől függetlenül tudunk még tiszteletlenek és illetlenek lenni a pár nagy napján.

Nem illik a túl rövid, vagy akár színeiben, akár stílusában túl kirívó öltözék. Hogy miért? Ez a nap nem rólunk szól, hanem a jegyes párról, ők kell, hogy ragyogjanak vagy kitűnjenek. Amennyiben tematikus esküvőn veszünk részt, akkor illik tartani a kijelölt stílust.

Alkohol

Az esküvők legjobb része az önfeledt szórakozás és természetesen az ingyen alkohol. Ezt az „ingyenességet” sokan kihasználják és úgy érzik, hogy a 3 évvel ezelőtti kihagyott feles pálinkát is ezen a napon kell bepótolni. Ordenáré részegnek lenni egy esküvőn nem illik, általában a sok stressz és adrenalin miatt az újdonsült házaspár se szokott felönteni a garatra, de láttunk már karón varjút, az én ismerősöm esküvőjén a menyasszony gyomrát már 11 órakor kimosták. Ne engedjük, hogy feledős legyen a felejthetetlen esemény.

Ajándék

Az esküvői pénz ajándéknak is meg van a maga szokása, amennyiben a jegyes pár azt kér. Van egy éves átlagár, amennyibe a vacsora per fő vendégenként kerül és ebből lehet kalkulálni, hogy mennyit „illik” adni. Idei évben 30.000 Ft/fővel lehetett számolni az infláció miatt, és ebben nincs benne a pár többi költsége, mint pl. a dekoráció és miegyebek. De azért a vacsora árát illik kifizetni.

Gyerekek

Igaz, hogy, ha nem 18+-os egy esküvő és lehet gyerkőcöket is vinni, akkor is érdemes belátni, hogy egy esküvő egyáltalán nem gyerekeknek való. A pár nagyon sokat, legalább egy évet készül a nagy napra és nem igazán helyénvaló, amikor az igen kimondása közben felhangzik egy-egy üvöltő, síró gyerekhang. Sokan felháborodnak, ha egy esküvőre nem lehet gyereket vinni, de lássuk be, az összes gyerekes esküvőn a szülők egyike elmegy fektetni 8-9 órakor, annak ellenére, hogy a pár számára is kifizette az eseményt, vacsorát. Továbbá a szaladgáló, üvöltöző gyerekek sem a legjobb élmény a pár számára életük legszebb napján.

Menyecsketánc

Egy fontos szabály, az arát nem táncoltatjuk percekig. Gondoljunk bele, hogy egy kisebb esküvőn is 50-60 ember táncoltatná akár csak 1 percig az újdonsült feleséget, aki addigra már legalább 20 órája talpon van és pörög, nem biztos, hogy élete legszebb óráját éli át. Legyünk együttérzőek pörgessük meg és adjuk tovább őt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás