promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rá sem ismersz? Így néz ki most 70 évesen a Hair című film izmos hippije, Börger
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Treat Williams idén már a 71-et tapossa, vagy éppen táncolja az asztalon. 43 évvel ezelőtt készült el a kultfilm, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a popkultúrán.

1979-et írtunk, amikor a földöntúli zseni, Milos Forman elkészítette minden idők egyik legjobb történelmi hippifilmjét, a Hair-t, amely zenés vígjáték-drámaként szerepel sok helyen, ha műfaji besorolásról van szó. A film a maga idejében zajos sikert aratott, sőt, rengeteg díjra is jelölték is. Valószínűleg Magyarországon sincs olyan ember, aki ne hallott volna róla már. Igazából egy nemzedék filmbe öntött himnusza lett, akik azt óhajtották, hogy az USA végre vessen véget az értelmetlen vérontásnak a Távol-Keleten, és száljon ki történelmének egyik legborzalmasabb háborújából, a vietnámi háborúból..

A film főszereplője Claude, aki büszkén indulna a csatatérre, a dzsungelbe, ám találkozik egy csapat hippivel, akik megmutatják neki, hogy szabadon, kötöttségek nélkül is lehet élni. A film ikonikus főszereplője, a hippik vezetője George Berger, azaz "Börger", akit Treat Williams keltett életre a filmvásznon.

A forgatások idején még csak 28 éves volt 1979-ben. A színész már az iskolás éveiben is kitűnt elképesztő hangi adottságaival, így már a suliban is bemutatkozott musicall-ekben, a Hair című flmben pedig végre a világpublikumot is megajándékozta a tudásával. 1976-ban a Broadway-en mutatkozott be, majd 1979-ben már a Hair-rel a világhírnév is a zsebében volt.

Rengeteg filmben láthattátok a Hair után is, így például a Volt egyszer egy amerika című kultfilmben, de olyan vígjátékokban is szerepelt, mint a Beépített szépség.

Így néz ki most a legenda:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás