promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változás? Így néz ki 24 év elteltével a Macska-jaj film legnagyobb sztárja, akinek ikonikus beszólásaitól volt hangos Magyarország
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dadan? Dadan, Pitbull.

Még a kilencvenes években voltunk, akkoriban sokkal szellősebb volt minden, a világ is sokkal lazább, nem véletlen, hogy olyan filmek is elkészülhettek, mint a Macska-jaj, amely Emir Kusturica legendás alkotása, és világszerte a legismertebb is. A film zajos sikert aratott Magyarországon is, szinte minden magyar otthonban ott volt valamilyen formában. És a mából visszanézve is olyan alkotás, amelyet bármikor megnéznénk. Örökéletű, tele olyasféle bölcs részigazságokkal, amely az emberi létezés esszenciáját adják.

A film ikonikus szereplői pedig sosem öregszenek és változnak meg a képzeletünkben, ám nem úgy a valóságban. Korábban már szenteltünk egy hosszabb cikket a film csaj főszereplőjének, a csodálatos szépségű Branka Katić-nak, aki a Macska-jaj után is nagyon sok filmben tűnt fel. De nem mindenki csinált karriert a film után, itt van például a Zara Destanovot alakító Florijan Ajdini, aki egész élete során csupán ezt az egy filmet jegyzi. Vissza is vonult.

És mi a helyzet Dadan-nal, aki a Macska-jaj legjobb jeleneteit adta a popkultúrának?

Srđan Todorović ünnepelt sztár, aki manapság is számtalan alkotásban tűnik fel, de valószínűleg sosem ismernétek fel, hiszen 24 év alatt talán ő változott a legtöbbet. Igazi művész, hazájában több zenekarban is játszik, a színészet pedig már gyermekkorában eldőlt, hiszen egy híres színészfamíliából érkezett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás