promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone egy nevetséges indok miatt nem szerepelhetett A Keresztapában
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sylvester Stallone csupán statiszta akart lenni, de azt se engedték neki.

1972-ben, amikor kijött A Keresztapa című klasszikus film, akkor Sylvester Stallone még szinte sehol sem tartott Hollywoodban, hiszen pénz nélkül, a kutyájával élt, és várta, hogy végre eljöjjön a nagy áttörés számára. Kétségbeesésében minden munkát elvállalt, de sosem adta fel az álmait, ugyanis eltökélte, hogy egy nap ismert színész lesz belőle. De addig is meg kellett élnie valamiből, így egyebek között megpróbálkozott azzal is, hátha felveszik őt statisztának A Keresztapába.

A már akkor is eléggé sportosnak és izmosnak számító Sylvester Stallone személyesen ment el a legendás Paramount stúdióhoz, ahol megkérdezte az illetékesektől, hogy szerepelhet-e esetleg statisztaként A Keresztapa esküvői jelenetében, ahol rengeteg Sly-hoz hasonló kinézetű, olasz-amerikai bűnöző és alvilági figura ünnepli Don Corleone lányának frigyét – de visszautasították őt, mondván:

„Nem vagyunk benne biztosak, hogy ilyen típusú ember kell nekünk”.

Sylvester Stallone persze érthető módon teljesen kiakadt ezen, hiszen nem értette, hogy nem felel meg egyszerű statisztának egy olyan jelenetnél, ahol rengetegen vannak, és jó eséllyel gyakorlatilag nem is látszódna a felvételeken. Nagyon jól jött volna neki a pénz, ráadásul akkoriban tényleg úgy nézett ki, mint egy pénzbehajtó, szóval valóban érthetetlen, hogy mondhattak neki nemet a Paramountnál.

Szerencsére nem kellett sokat várnia Sly-nak ahhoz, hogy igazi legendává váljon, hiszen mindössze 4 évvel később, 1976-ban mutatták be az ő forgatókönyve alapján készült Rockyt, amiben nemcsak élete alakítását nyújtotta, hanem örökre beírta magát a filmtörténelembe, és még egy több évtizedig aktív, ikonikus karaktert is megalkotott nekünk – szóval minden úgy történt, ahogy az meg van írva.

Sylvester Stallone amúgy éppen egy durvának ígérkező válás közepén van:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás