promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney a nyakunkba zúdított egy csomó előzetest, belenézhetünk A mandalóri 3. évadába, a Télapu-sorozatba, és a Titkos Invázióba is
Borítókép:  8 days
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett a Télapu-sorozat és A nemzet aranya-sorozat előzetese, de belenézhetünk végre A mandalóri 3. évadába, valamint az Andor, és a Tales of the Jedi Star Wars-szériákba, továbbá a Secret Invasion című Marvel-produkcióba.

Szeptember 9. és 11. között zajlik a Disney nagyszabású eseménye, ahol rengeteg információval szolgálnak a jövőbeni projetjeikről - legyen az élőszereplős, animációs, vagy videójátékos. Olyan sok új infó és előzetest kaptunk már az elmúlt órákban, hogy felesleges lenne mindegyiknek egy-egy külön cikket szentelni, inkább igyekeztünk minden fontosabb bejelentést és kedvcsinálót egyben összegyűjteni, hogy egy helyen tudjátok megnézni, ami érdekel titeket.

Végre bepillantást nyerhetünk a Disney tömeggyártott, a régi klasszikus rajzfilmek és a modernkori elvárásoknak megfelelni kényszerülés, valamint a zöldhasúak iránti csillapíthatatlan éhség triójából összegyurmázott élőszereplős szörnyszülöttek következő elátkozott gyermeke, A kis hableány, amiben  Halle Baily játssza Arielt. A fiatal, színesbőrű énekes már a casting bejelentés után nagyon sok támadást kapott, és ahogy a közösségi médiában láttuk, az első előzetes után sem pozitív szavakkal illették sem őt, sem pedig a produkciót.

A Mary Poppins visszatér és A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken rendezője, Rob Marshall által dirigált A kis hableány 2023. május 25-én debütál a magyar mozikban, és bár a kedvcsináló alapján abban biztosak lehetünk, hogy a vizuális elemekre nem lesz okunk panaszkodni, a Disney+-on a napokban bemutatott élőszereplős Pinokkió után már tényleg kétségekkel és félelmekkel telve állunk az új Disney-feldolgozás előtt.

A 2007-es Bűbáj folytatás már biztos, hogy kihagyja a mozikat, és kizárólag a Disney+-on lesz látható. A második részben Gisellék kiköltöznek vidékre a nagyvárosból, ahol egy varázskútnak köszönhetően ismét találkoznak a rajzfilmvilágból visszatérő Edward herceggel és Nancyvel. A költözködéssel és lakásfelújítással járó sok stressz miatt Giselle azt kívánja, hogy bárcsak ismét tündérmese lenne az élete, csak épp abba nem gondolt bele, hogy ő most már nem a hercegnő-, hanem a "gonosz mostoha" korban van, és van is egy mostohalánya, akin kigonoszkodhatja magát.

A Disenchanted 2022. november 24-től lesz látható.

A Pixar bejelentette, hogy 2023. június 15-én érkezik az Elementálok című produkciójuk, emellett folytatást kap az Agymanók, amit várhatóan 2024 tavaszán mutatnak be. Ugyanakkor belengették az Elio című animációs alkotásukat is, amiben egy 11 éves fiúnak nehezen megy a beilleszkedés, és akinek az édesanyja egy szupertitkos katonai projektet vezet. Eliót véletlenül felsugározzák a Communiverse nevű helyre, ami olyan, mintha az ENSZ lenne űrlényekkel, és egy félreértés miatt ő lesz a Föld nagykövete.

2024-ben érkezik a mozikba az élőszereplős Az Oroszlánkirály előzményfilmje, a Mufasa, aminek középpontjában minden bizonnyal Mufasa trónra kerülése, valamint a közte és az ifjú Zordon közti konfliktus és elhidegülésük fog állni. Befejeződött az élőszereplős Hófehérke forgatása, amit csak 2024-ben fogunk látni, viszont már 2023-ban debütál a sokadik Pán Péter-feldolgozás, a Pán Péter és Wendy, aminek az első plakátja alább nézhető meg:

Rengeteg Star Wars-os előzetest is kaptunk a Disney eseményén. Először is érkezett egy újabb kedvcsináló az Andor-sorozathoz, aminek első 3 epizódja szeptember 21-én kerül fel a Disney+-ra. A főszerepet alakító Diego Luna szerint a széria olyan lesz, mint egy 12 részes hatalmas film. Elnézve az alábbi képkockákat, ezt el is hisszük neki. Az Andor egy igazi Star Wars-hangulatot árasztó produkció lesz a Zsivány Egyes alkotóitól, ami tele lesz háborús konfliktussal, politikával, és a Galaktikus Birodalom zsarnokságával.

Befutott a Lucasfilm égisze alatt készült Willow-sorozat előzetese is, ami George Lucas 1988-as filmjét viszi tovább. A főszerepet természetesen ismét Warwick Davis alakítja. A november 30-án debütáló szériában Davis mellett Sorshaként tér vissza Joanne Whalley, mellettük pedig olyan színészek lesznek láthatók, mint Ruby Cruz, Erin Kellyman, Ellie Bamber, Tony Revolori, Amer Chadha-Patel, Dempsey Bryk és Ralph Ineson.

Izgalmas animációs sorozatnak ígérkezik A klónok háborúja és A Rossz Osztag készítőinek legújabb produkciója, a Tales of the Jedi, aminek egyik felében azt követhetjük figyelemmel, hogy Dooku gróf hogyan ábrándult ki a Jedi Tanácsból, és hogyan fordult a Sötét Oldal felé, másik felében pedig a fiatal Ahsoka Tano életét ismerhetjük meg a születésétől kezdve egészen addig, míg Anakin Skywalker elkezdte őt tanítani.

A széria október 26-án debütál a Disney+-on, és a különlegessége, hogy még Liam Neeson is visszatér benne Qui-Gon hangjaként.

Új kalandra invitál minket Din Djarin A mandalóri 3. évadának első kedvcsinálójában, ami egy minden eddiginél látványosabb és merészebb évadnak ígérkezik. Bár a premier még nagyon messze van, egészen februárig várnunk kell az új részekig, de az alábbi képsorok alapján megéri várakozni, hiszen mégiscsak az egyik legjobb Star Wars-sorozatról beszélünk.

2023. június 30-án debütál a mozikban a James Mangold által rendezett Indiana Jones 5. része, aminek előzetesét levetítették a Disney eseményén, de az internetre még nem került fel. Harrison Ford el is érzékenyült a panelbeszélgetésen, elmondása szerint az ötödik Indy-film egy emberi sztorit fog elmesélni és nagyn ütni fog. Ugyanakkor megerősítette, hogy ezzel a filmmel végleg elköszön a régészprofesszor szerepétől.

A Marvel háza tájáról is izgalmas dolgok érkeztek. Kiderült, hogy az Amerika kapitány 4. része egy paranoid thriller lesz, aminek főgonosza The Leader lesz, akit utoljára a 2008-as A hihetetlen Hulk-ban láthattunk. Bejelentették, hogy melyik karakterekből fog áll a Thunderbolts gárdája: a csapattagok között ott van Yelena, Vörös Őr, Bucky, Szellem, Kiképző, Val és US Agent.

Megkaptuk a Secret Invasion, vagyis a Titkos Invázió első előzetesét is, amiben Samuel L. Jackson visszatér Nick Fury szerepében, de Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman és Don Cheadle is feltűnik majd benne. A 6 részes minisorozatot 2023 elején láthatjuk a Disney+-on, és ez már a Marvel 5. fázisához fog tartozni.

Belenézhetünk A nemzet aranya: A történelem határán című sorozatba is, amiben bár Nicolas Cage karaktere, Benjamin Gates nem szerepel, de visszatér például Harvey Keitel FBI-ügynöke és Justin Bartha is, míg új szereplőként csatlakozott Catherine Zeta-Jones. A 10 részes széria is idén debütál a Disney+-on, december 14-én jön az első rész.

November 16-án pedig a karácsonyi időszak is elindul a Disney+-on, ugyanis ezen a napon debütál a Télapu-sorozat első epizódja. A sztori szerint Scott Calvin úgy dönt, hogy szögre akasztja a sapkáját és a kabátot, visszavonul a Télapóskodástól, és utódot keres magának. Scott Calvin szerepében továbbra is Tim Allen-t láthatjuk majd, de visszatér Elizabeth Mitchell is, aki Télapu feleségét játssza, és David Kromholtz is, akit még a 2002-es második részben láthattunk Bernard szerepében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás