promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal megérinti a lelked a legújabb Indiana Jones-film régimódi zenéje
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bő fél évvel a premier előtt belekóstolhattunk John Williams újabb remekébe.

Aki a nyolcvanas évekből származó minőségi kalandfilmek felsorolásába kezd, alighanem az Indiana Jones-trilógiát teszi az első helyre. George Lucas alkotta meg a karaktert 1973-ban (akkor még Indiana Smith néven), Steven Spielberg rendezte a filmeket, a főszereplő pedig a Csillagok háborújával (Star Wars) befutott Harrison Ford volt.

2008-ban a trilógia kapott egy újabb „testvért”, ami nem nyerte el egyértelműen a rajongók tetszését, jövőre pedig már az Indiana Jones 5. részét nézhetjük meg a mozikban – kicsit attól félve, hogy tovább erodálódik a mítosz.

Harrison Ford júliusban már a 80. születésnapját ünnepelte, a zeneszerző John Williams pedig a 90. életévét tapossa, de szerencsére mindketten jó egészségi állapotnak örvendenek, és alig várják az új film 2023-as premierjét.

Olyannyira, hogy John Williams nemrég koncertet adott a Hollywood Bowlban, ahol – James Mangold rendező engedélyével – alaposan elspoilerezte magát, bemutatott egy több perces zenét a legújabb Indy-filmből.

Mit is mondjunk? A muzsika érzelmes, régimódi, de ez most dicséret, hiszen azonnal megérinti az ember lelkét. Felidézi a nyolcvanas éveket, sőt a két világháború közötti időszakot, amikor az eredeti trilógia cselekménye játszódik.

Nagy meglepetésre az ötödik mozialkotásnak egyelőre nincs címe, de kétségünk sincs afelől, hogy jövő nyárig találnak egy kellően misztikus elnevezést. Spielberg ezúttal csak producerként tevékenykedik, viszont olyan sztárok szerepelnek majd benne, mint Mads Mikkelsen vagy Antonio Banderas.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás