promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Columbo keresztneve sose volt titok, mégsem tudja senki, de ebben a két epizódban egyértelműen fény derül a Peter Falk által megformált hadnagy teljes nevére
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ebben a két filmben kiderül, mi Columbo teljes neve, mégsem tudja senki.

A Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendő sorozat, a Columbo 1968-ban indult el a Recept: Gyilkosság című epizóddal. Igaz, nem ez volt az első megjelenése a legendás hadnagynak, Columbo alakja először 1960-ban tűnt fel a The Chevy Mistery Show 10. részében, amiben Bert Freed alakította az ikonikus karaktert. Két évvel később, 1962-ben Thomas Mitchell bújt Columbo bőrébe a Recept: Gyilkosság című előadásban, azonban csak akkor vált ismertté, mikor az NBC elindította a filmsorozatot Peter Falkkal a főszerepben.

A 2011-ben, 83 éves korában elhunyt színész több, mint három évtizeden át viselte az emlékezetes drapp ballonkabátot, forgatta a kezében a szivart, és derítette fel a bűntényeket. A 68 részes Columbo-sorozat rengeteg érdekességet rejt magában, 19 évvel az utolsó epizód bemutatása után is számtalan apróságot lehet felfedezni bennük.

Sokan például nem is tudják, hogy a sorozat során mindössze egyetlen egyszer ússza meg a gyilkos, az 1975-ös Elfelejtett hölgy-ben; ugyanis ott Columbo futni hagyja a tettest. Abban a részben az idős színésznő, Grace Wheeler Willis ölte meg a férjét, mert a férfi nem akarta finanszírozni az új műsorát. A leleményes nő öngyilkosságnak próbálta álcázni a dolgot, de Columbo eszén nem tudott túljárni.

Az is kevésbé közismert érdekesség, hogy maga Peter Falk is rendezett Columbo-epizódot, mégpedig az első évad utolsó epizódját, a Gyilkosság tervrajz alapján című részt, de társrendezőként jegyzi a második évad első részét, a Fekete etűdöt is.

Columbo karakterével kapcsolatban talán a legnagyobb rejtély mindig is a hadnagy felesége volt, akit sosem láthattunk a sorozatban, viszont azon is sokat szoktak gondolkodni, hogy vajon mi lehet a karakter teljes neve. A legtöbben úgy vélik, ez is egy örökre megválaszolatlan rejtély marad, azonban Columbo keresztneve sosem volt titok. Két filmben is kiszúrhatja bárki, aki egy kicsit is jobban odafigyel: először az 1971-es Holt tárgyak-ban derül fény a hadnagy keresztnevére, amikor megmutatja a jelvényét. Itt a fényképe mellett egy pillanatig jól látszik a keresztneve is. A másik film az 1976-os Becsületbeli ügy, amiben Columbo egy autóbaleset után aláír néhány papírt. Ezeken is könnyedén kiolvasható a teljes neve, ami nem más, mint

Frank Columbo.

(Fotó: ColumboPhile)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás