promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes, sosem látott felvételek a Titanic roncsáról az óceán mélyéről - ilyen elképesztő részletességű videókat még nem mutattak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

8K felbontású videórendszert kapott egy búvárhajó, amely döbbenetesen éles felvételeket készített a tragédiát szenvedett Titanicról.

A Titanic tragédiája az ember félelmetes erejébe vetett hit, a természet feletti uralkodásába vetett rendíthetetlen meggyőződés egyik olyan pillanata, amikor kicsit szertefoszlott minden. A világ legnagyobb hajója már az első útján elsüllyedt, amikor az Atlanti-óceánon keresztül Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba tartott. A tragédia azóta számos feldolgozást kapott a popkultúrában is, és még most is jelennek meg magyarázatok arra vonatkozóan, hogy mi is történhetett valójában, mi okozhatta azt, hogy a hajó végül az óceán mélyén kötött ki.

Miközben egyre többet cikkeznek arról is, hogy a roncsok hamarosan eltűnhetnek az óceán aljáról.

Most viszont újabb betekintést nyerhetünk a roncs mindennapjaiba, ugyanis az OceansGate Expeditions nevezetű mélytengeri kutatásokat végző vállalat 8K-s kamerával engedett a Titanic maradványainak közelébe egy búvárhajót, majd a felvételek egy rövid verzióját fel is töltötte a YouTube-ra. Az elképesztően éles felvételeket a kutatók és szakértők számára segítségnek is szánják, hogy a pusztulás leírásában könnyebb dolguk legyen.

A felvételeken olyan részletek is láthatók most, amelyeket eddig a szakértők nem tudtak élesen kivenni, megdöbbentő részletek is előbukkannak a felvételeken a tudósok szerint. Például egy olyan daru, amelyet a horgony kiemeléséhez használtak még.

Íme az elképesztően látványos videó:

(via Qubit)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás