promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus állat nyomaira bukkantak a tengerparton? Azonnal világszenzáció lett a sztori, évtizedekig verte át az embereket egy találékony pasas
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kreatív átverés. Évtizedekig senki nem jött rá, sőt szakértők ragaszkodtak a hazugsághoz.

Az eset nem Magyarországon történt, hanem Floridában, a kiötlője pedig egy férfi, aki negyven éven keresztül inkognitóban maradt, a terve mesteri volt, olyan profin csinálta, hogy még a szakembereket is sikerült elküldenie kenyérért. Tony Signorini a National Geographicon látott egy műsort, amelyben dinoszauruszok lábnyomait mutatták be, és ekkor támadt az ötlete, hogy valami hasonlót csinál.

Floridában 1948-ban jelentek meg a lábnyomok, amelyek 35 centiméter hosszúak voltak, és 28 centiméter szélesek. A tengerparton futottak egy darabig, majd hirtelen eltűntek. Sőt, nem sokkal a lábnyomok megtalálása után egy rakat ember vaddisznófejű lény létezéséről számolt be.

A rendőrség nyomozott, végül arra jutottak, ha átverés, akkor valaki nagyon profin műveli azt. Aztán jött a szakértő, aki elkezdett hinni valami óriási lényben. Ivan Terence Sanderson biológus azt mondta, hogy egy óriási, 4,5 méter magas pingvin állhat a lábnyomok mögött. A lábnyomok többször is megjelentek a parton, és egészen 1988-ig kellett várni, hogy Tony Signorini bevallja, igazából ő csinálta ezt a társával.

Meglepő, de 40 évig éltek úgy a környéken az emberek, hogy nagyon sokan hittek a legendákban. Íme egy rövid videó, rengeteg képpel, a nagy átverésről:

(Forrás: HGV, IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás