promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan nehéz kvíz: már a második kérdés teljesen sokkolni fog, és rögtön el is veszted a hibátlanságod?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most jött el az igazság pillanata, csupán 10 kérdésre kell helyesen válaszolnod.

Hihetetlen, de ha még magyarok is vagyunk, egyáltalán nem biztos, hogy értünk minden magyar szót, amelyeket honfitársaink használnak, mivel nagyon különbözők vagyunk, rengeteg helyről jövünk, így pedig változatos társasági és szociális háttérrel rendelkezünk. Ennek rendje és módja szerint természetesen változhat a szókincsünk is, így pedig sok embernek okozhatunk meglepetést beszélgetés közben,

és persze ők is nekünk.

Szavak mennek, és szavak természetesen jönnek, szinte minden nap keletkeznek újak, esetleg a régi szavakhoz társítunk új jelentéseket. És annak a rendje szerint a nyelvből minden nap ki is kopnak szavak. Ez egy ilyen őrült körforgás, amit aztán után követni is nagyon, de nagyon nehéz. Sőt, korábban, jó kétszáz évvel ezelőtt óriási nyelvújító láz söpört végig a országon, amely olyannyira bepörgött, hogy a történelmi akció során több tízezer új kifejezés keletkezett.

De a szavak keletkezése, kiemelkedése és trendivé válása napi rutin. Új kvízünkben olyan szlengszavakat hoztunk, amelyek bizony a nehezebben felismerhetők közé tartoznak, kíváncsiak vagyunk, hogy ti tudjátok-e a helyes jelentésükat.

Kvízre fel!

(Forrás: hogymondom, wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás