promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási hír jött a Sárkányok háza sorozatról, örülhetnek az HBO Max magyar előfizetői
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Sárkányok háza merőben máshogy fog felkerülni az HBO Maxra, mint annak idején a Trónok harca.

Augusztus 22-én debütál a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza az HBO Maxon, aminek története az anyasorozat cselekménye előtt 200 évvel fog kezdődni. Mint kiderült, a Sárkányok háza első évada is már eposzi méretű lesz, hiszen nem kevesebb, mint 28 évnyi történést fog elmesélni a Targaryenek korszakából.

Az alapműként szolgáló Tűz és vér című regény írója, George R.R. Martin nemrég úgy nyilatkozott, hogy ebben a korszakban nagyon sok minden történik Westeros kontinensén. Elmondása szerint a Sárkányok háza AC 101-ben indul a Nagy Tanáccsal, amit az idős király, Viserys hív össze, hogy a birodalom lordjai segítsenek neki eldönteni, ki legyen a Vastrón örököse, miután ő meghal. Az epizódok során sokféle karakterrel fogunk majd találkozni, a konfliktus szépen elkezd majd növekedni, aminek az eredménye egy háború lesz AC 129-ben. Nos, ha a a Sárkányok háza évadai is ugyanúgy fognak felépülni, mint a Trónok harcáéi, akkor ez a háború valószínűleg a 9. epizódban fog kitörni, de nem kizárt, hogy teljesen át fog csúszni a 2. évadra.

A Sárkányok háza előzetesei alapján van okunk reménykedni egy Trónok harcához méltó sorozatban, és ezt az író is megerősítette, hiszen ő már látta az egész évadot. A széria zenéjét természetesen ezúttal is Ramin Djawadi szerzi, akinek egyik témáját nemrég közzé is tették az interneten. A "The Price That Was Promised" (magyarul: A herceg, akit ígértek) címet viselő témában abszolút visszaköszönnek a Trónok harca zenéinek stílusjegyei, ugyanakkor a legvégén ismerős dallamokat is hallhatunk benne.

Ha emlékszünk rá, a Trónok harcánál úgy kerültek fel az új epizódok, hogy először mindig csak magyar felirattal, majd hetekkel később szinkronosan is. A Sárkányok háza szakít ezzel a tradícióval, ugyanis az HBO Max a SorozatWiki-nek árulta el, hogy ezúttal egyszerre lesz elérhető a feliratos és a szinkronos verzió is, így aki úgy akarja, akár azonnal magyar nyelven élvezheti az új sorozatot.

A Sárkányok háza epizódjai minden hétfőn hajnali 3 órakor fognak felkerülni a streamingszolgáltatóra, az első epizód augusztus 22-én debütál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás