promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikus videó a Csengetett, Mylord? korabeli forgatásáról
Borítókép:  You rang m'lord
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az, amire az igazi rajongók mindig is kíváncsiak voltak.

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján készítették a Csengetett, Mylord? című vígjátéksorozatot, amely Angliában nem aratott átütő sikert. Magyarországon viszont annál nagyobbat szólt, köszönhetően a szerethető karaktereknek, a számunkra is ismerős „kisemberes” szituációknak és persze a remek szinkronszínészeknek.

Az 1920-as évek második felében játszódó Mylord éppúgy Jimmy Perry és David Croft alkotása volt, mint például Az ükhadsereg, illetve számos kiváló színészt vonultatott fel a Hi-de-Hi! című komédiából, amely a briteknek egyértelműen jobban bejött Meldrumék családtörténeténél.

Az akkori szokás szerint a Csengetett, Mylord? valódi közönség előtt készült. Az 50 perces részeket a britek kicsit hosszúnak tartották, mert ők a félórás epizódokhoz voltak szokva, mi azonban a mai napig hálásak vagyunk érte.

A szituációk is hitelesek, hiszen Jimmy Perry nagyapja komornyikként szolgált (nem véletlenül Alf Stokes a főalak), míg David Croft édesanyja musical-sztár volt a húszas években, arról az oldalról tehát a felső tízezer életét ismerhette meg a társszerző.

A forgatás körülményeiről ma már nehéz bármit is kideríteni, ugyanakkor a YouTube-ra is felkerült egy rövidke (38 másodperces) részlet, amelyből képet kaphatunk a stáb munkájáról. A lelkes magyar rajongók a szinkronizált szöveget is a jelenet alá illesztették, így még élvezhetőbb az egész.

A forgatást bemutató részlet a Háborús sérült című epizód próbáján készült, amikor még nem kellett tökéletesen kinézniük a színészeknek, ez Cissy összevissza lógó haján is látszik. A sorozat legelső részét egyébként a BBC londoni központjában rögzítették, majd a többit a BBC Elstree Studiosban.

A vidéki jeleneteket a norfolki Diss mezővároskában és környékén forgatták. Az Union Jack Gumitársaság gyára például egy elhagyott kefegyárban működött, itt kellett Teddynek rövid időre munkát vállalnia.

A püspöki palota a szintén norfolki, és meglehetősen szépséges Oxburgh Hallban volt, az első világháborús csatajeleneteket pedig a brit hadsereg Aldershot környéki tank-gyakorlópályáján vették fel. A Meldrum-rezidencia külseje a londoni Holland Villas Road 15. szám alatti házé.

Fotó: Google Maps

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás