promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Taylor Swift a legpiszkosabb celeb, de nem azért, mert egyszer a nyilvánosság előtt pukizott
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rangsorolták a klímabűnöző sztárokat.

Taylor Swift korunk egyik legtöbbet érő celebje, a 32 éves énekesnő hatalmas tömegeket képes megmozgatni a produkcióival. Ráadásul a külsejét tekintve sem kutya, igazán irigyelhetjük a párját, Joe Alwynt, akivel állítólag júniusban eljegyezték egymást.

A szőkésbarna szépség decensnek, kifinomultnak és megközelíthetetlennek tűnik, ahogy ez egy sztárhoz illik, ám pár éve azért sikerült alaposan megrongálnia a körülötte kialakult mítoszt. Mégpedig egy egészen hétköznapi cselekedet által.

Taylor Swift 2015-ben az MTV zenei gáláján nyilatkozott élőben, amikor váratlanul egy pukihoz hasonló hangot lehetett tőle hallani. A körülötte lévők közül néhányan meg is lepődtek, de persze a műsor ment tovább, mintha mi sem történt volna.

Most pedig az énekesnő újabb rossz pontot gyűjtött be magának, kiderült ugyanis, hogy jelenleg ő a legpiszkosabb celeb. Nem arról van szó persze, hogy ne fürdene rendesen, hanem környezetvédelmi szempontból érdemel dorgálást, mivel az ő magánrepülőgépe a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó a sztárvilágban.

Nem feltétlenül Swift kisasszony röpköd vele ész nélkül szerte a világban, hanem igen gyakran kölcsönadja másoknak, és így már elég tekintélyes mennyiségű káros anyaggal terheli meg a Földet. Eddig 170 utat bonyolított a gépe 2022-ben, amelyek során közel 8300 tonna CO2 került a légkörbe.

Második helyezett lett a profi ökölvívó Floyd Mayweather (7000 tonna), harmadik Jay-Z (6900), negyedik a baseballjátékos Alex Rodriguez (5300), míg ötödik a nálunk kevésbé ismert countryénekes, Blake Shelton (4500).

Az erről szóló jelentés a sztárok többségét egyszerű „klímabűnözőknek” tartja, mivel indokolatlanul repülgetnek, meglehetősen kis távolságokra is ezt az utazási módot választva. Nyilván a magángép hozzátartozik az imidzsükhöz, de ennyi erővel akár környezetbarát álarcot is ölthetnének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás