promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki ma A klinika Christa nővére, akibe szerelmes volt Brinkmann professzor – és fél Magyarország
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő Gaby Dohm jövőre ünnepli a 80. születésnapját.

A Fekete-erdőben lévő német klinika orvosainak, nővéreinek és betegeinek mindennapi küzdelmeiről, örömeiről és bánatairól szól A klinika című filmsorozat. Klaus Brinkmann professzor és a többiek története 1985-től 1989-ig futott az NSZK-ban, majd hamarosan Magyarországra is eljutott.

Hasonló volt, mint a csehszlovák gyártású Kórház a város szélén, ám annál sokkal nyugatiasabb, így a magyar nézők ámulattal figyelték rajta keresztül a fejlett világot. Míg a hölgyek elsősorban a sármos professzorért, illetve Udo nevű fiáért rajongtak, addig az erősebb nem képviselői Christa Mehnert nővér miatt nézték a sorozatot.

Az őt alakító színésznő, Gaby Dohm a forgatás idején 45 év körüli volt, jövőre viszont már a 80. születésnapját ünnepelheti. Mondhatjuk, hogy méltósággal öregedett meg, talán egy tízest le is tagadhatna a korából, és a filmográfiája szerint még az utóbbi időkben is gyakran forgat.

Kevesen tudják róla, hogy félig osztrák származású, 1943-ban Salzburgban született. Eleinte gyermekkönyv-illusztrátor akart lenni, de aztán felfedezték a színészi képességeit, és onnan már egyenes út vezetett a sikerhez.

Düsseldorfban lépett először színpadra, ám a nagy áttörés Münchenben következett be az 1960-as években. Ugyanakkor a tévében is feltűnt, vagyis A klinika forgatása idején már rutinosnak számított ezen a téren is. Olyan klasszikus német krimikben is megjelent alkalmanként, mint a Derrick, a Két férfi, egy eset, valamint Az Öreg.

Gaby Dohm már régen elvált a férjétől, de született egy fiuk, aki révén már két unokával is büszkélkedhet. Jelenleg Peter Deutsch filmrendezővel él Münchenben, a Brinkmann professzort alakító Klausjürgen Wussow viszont már 2007-ben elhunyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás