promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az HBO 30 millió dollárt költött egy Trónok harca sorozatra, amit senki se láthat
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Trónok harca előzménysorozat tökéletes példa arra, hogy nem minden befektetés térül meg.

2011-től egészen 2019-ig ment az HBO-n a George R. R. Martin könyvein alapuló Trónok harca című széria, ami az egész világot meghódította, hiszen ilyen kegyetlen csavarok és erőszakos, durva jelenetek még talán sosem voltak fantasy sorozatban. Igaz, hogy a finálé nagyon megosztotta a közönséget, de még ez sem gátolta meg az HBO-t abban, hogy bejelentsen egy maréknyi alkotást, ami a Trónok harca világában játszódik.

A legtöbb ilyen Trónok harca spinoff/előzménysorozat/folytatás hamar a kukában landolt különböző okoknál fogva. Így járt egyebek között a Bloodmoon című, réges-régen játszódó alkotás is, ami elvileg a Mások eredetéről szólt volna, szóval biztos, hogy rengeteg nézőt érdekelt volna – ráadásul Naomi Watts főszereplésével még el is készült az első rész, de ez utólag kiderült, hogy nem bizonyult kifejezetten jó befektetésnek.

A Bloodmoon című előzménysorozat bevezető részére elképesztően sokat, nagyjából 30-35 millió dollárt költött az HBO, és mivel nem tetszett a csatornának a végeredmény, így még csírájában eltaposta a projektet – vagyis hiába költötte a pilotra ezt a hatalmas összeget, végül senki se láthatja.

Még George R. R. Martin is figyelmeztette a készítőket annak idején, hogy nagy fába vágják a fejszéjüket, mivel még ő sem találta ki pontosan, hogy mik történtek abban az időszakban, amikor a Bloodmoon játszódik. Ez azt jelenti, hogy az alkotóknak kellett volna felépíteniük egy egész fantasy világot az író műveire alapozva, de ez érthető módon túl nehéznek bizonyult – az HBO is arra hivatkozott az elkaszálásnál, hogy a sorozat nem adja vissza a Trónok harca érzést, amit szerettek volna.

De nem kell elkeseredniük a Trónok harca rajongóinak, hiszen augusztus 22-én jön az HBO Max-ra a Sárkányok háza című előzménysorozat, ami az előzetes alapján nagyon jó lesz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás