promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan sok az akció a Netflix legdrágább filmjében, hogy már a nézésétől is kockahasunk lesz - A szürke ember kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szürke ember című akciófilmben Ryan Gosling és Chris Evans feszülnek nagy erővel egymásnak, de közben mi is izzadunk.

A Bosszúállók: Végjáték rendezői, a Russo testvérek minden bizonnyal úgy gondolták, hogy a mai akciófilmekben nincs elég akció, ezért úgy döntöttek, hogy csinálnak egy olyan filmet, ami több mint 2 óra alatt annyi pörgős jelenetet és kemény összecsapást tartalmaz, mint három másik alkotás együttvéve – és összességében kifejezetten jól jártunk ezzel.

A Netflixen bemutatott A szürke ember egy Hatos nevű ügynökről (Ryan Gosling) szól, akit akkor küldenek bevetésre, ha végképp nincs más megoldás, hiszen ő olyan, mint egy precízen gyilkoló szellem. Egy megbízatás során érzékeny információk birtokába jut, így ellene fordul az ügynökség, és le akarják vadászni őt – még a hírhedt Lloyd Hansent (Chris Evans) is bevetik ellene, pedig ő egy igazi pszichopata.

Nagyjából így lehetne spoilermentesen vázolni a történetet, amit természetesen nem bonyolítanak túl, hiszen egy akciófilmet könnyen el tud gáncsolni egy túlzottan csavaros story. Azt viszont már most le kell szögeznünk, hogy ez nemcsak egy akciófilm, hanem maga AZ AKCIÓFILM, ugyanis ilyen feszített tempót rég láthattunk – meglátszik, hogy ez a Netflix legdrágább filmje röpke 200 millió dolláros gyártási költséggel.


Kép: Profimedia

Ryan Gosling szépen kipattintotta magát és nagyon hitelesen bunyózik, ami sokak számára meglepő lehet. Ráadásul egy kis üdítő humort is tudott vinni az alakításába, szóval remekül teljesít. Chris Evans pedig az ellenpólusaként egészen fantasztikus, mivel látszik rajta, hogy nagyon élvezi ennek a negatív, de mégis megnyerő karakternek az eljátszását – nem csoda, hogy a közös jeleneteik a film csúcspontjai.

Mivel egy akciófilm szinte mindig annyit ér, amennyit az akciójelenetei, így ennek tudatában örömmel tudatjuk, hogy A szürke ember bizony jó lett, mivel rendesen odateszi magát ilyen téren, hiszen látványos, izgalmas és helyenként kimondottan kreatív az összes üldözés, illetve harc is – van egy villamosos jelenet, ami után a műfaj rajongói mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni.

És az a legszebb az egészben, hogy a film képes a nézőt is berántani az akcióba a kameramozgásoknak, illetve a remek vágásnak köszönhetően. Szóval nem kell aggódni, hiába váltakoznak gyorsan a snittek, hiába haladnak rohamosan az események, sosem érezzük elveszve magunkat, mivel mindig képesek vagyunk követni, hogy éppenséggel mi történik – ezért pedig hálásak lehetünk, főleg manapság.


Kép: Profimedia

A mellékszereplők (Ana de Armas, Billy Bob Thornton, Jessica Henwick, Alfre Woodard, Regé-Jean Page) is remekelnek, de még ők sem tudják teljesen feltölteni ezt a filmet ahhoz, hogy igazán maradandó legyen. Félreértés ne essék, több mint korrekt iparos munkáról van szó, ami hibátlanul van elkészítve, de sajnos hiányzik belőle az a plusz, amitől ki tudna emelkedni.

A szürke ember egy szuper akciófilm, ami végig pörög, izgalmas és meglepően szórakoztató is a két főszereplőnek köszönhetően, de ennél többet nem igazán tud nyújtani – bár lehet, hogy nem is kell neki, hiszen érezhetően pontosan tudja, hogy csupán egy tökös akciófilm akar lenni, ezt pedig tökéletesen teljesíti, és közben még a nézőket is megizzasztja.

A Netflix A szürke emberrel és a Russo testvérekkel egy kicsit sem lőtt mellé, ezért ezt az alkotást mindenkinek ajánljuk, aki szeretne megnézni egy remek akciófilmet, amiben van egy kis humor is, de szerencsére nem beleerőltetve – már Chris Evans miatt is érdemes adni neki egy esélyt, hiszen még nem igazán láthattuk őt így.

Íme A szürke ember előzetese, a film július 22-től elérhető a Netflixen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás