promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas pofont kapott a Netflix, ebből nehéz lesz felállni - Ez a vég kezdete?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix egyedül a Stranger Thingsnek köszönheti, hogy még nem süllyedt el teljesen.

Egykor a Netflix volt a streamingszolgáltatók királya, hiszen komolyabb konkurencia hiányában szinte teljesen lefedte a piacot, és az utóbbi években csak úgy szórta a pénzt a különböző, enyhén szólva vegyes fogadtatású alkotásokra. Viszont mióta berobbant egyebek között az HBO Max és a Disney+ is, azóta több millió előfizetőt veszített a Netflix – és ez nemcsak a többi streaming oldal megjelenése miatt van, hanem a kínálat felhígulása és a folyamatos áremelkedés miatt is.

2022 első negyedévében már az elemzők is elkezdtek aggódni a Netflix miatt, hiszen úgy veszített 2 millió előfizetőt a platform, hogy előtte még sosem ment lefelé a görbe, így komoly változtatásokra kényszerült a streamingóriás: kirúgott pár embert, elkaszálta a már bejelentett alkotásokat, ráadásul évi 17 milliárd dollárra limitálta a tartalmakra fordítható összeget – bár még ez is elképesztően sok pénz, akárhogy is nézzük.

Most kiderült, hogy az előző negyedévben is 1 millió előfizetőt veszített a Netflix, de érdekes módon ezt most sikerként könyvelik el a szakértők, hiszen mindenki jóval nagyobb esésre számított – ez az „enyhe” bukás pedig a Stranger Thingsnek köszönhető, hiszen sokan csak és kizárólag a Duffer testvérek izgalmas sorozata miatt nem mondták le a Netflix előfizetésüket.

A Stranger Things 4. évada is rekordokat döntött, ráadásul a kritikusok és a közönség is imádta, így egyértelművé vált, hogy ennek a sorozatnak köszönheti a Netflix, hogy a hatalmas pofonok ellenére még mindig sikerül talpon maradnia – éppen ezért aggódhat a streamingplatform, hiszen az ötödik évaddal véget ér a széria, és addigra mindenképp kell valami más is, amire ugyanúgy rákattanhatnak a nézők.

A Netflix rengeteg kritikát kap, amiért a mennyiséget helyezi előtérbe a minőséggel szemben, hiszen szinte hetente jönnek a saját gyártású tartalmak, amiknek a 90 százaléka egyenesen pocsék, de a maradék 10 százalékban is ritka az, ami kifejezetten jó lenne – szóval sürgősen változtatni kéne a Netflix tartalmi stratégiáján, mivel a következő negyedévben már nem lesz Stranger Things, ami kihúzná az oldalt a slamasztikából.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás