promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperhősorgia és szakadó belek: A The Boys idén is durván túlment a jó ízlés határán, és ezért hálásak lehetünk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden eddiginél betegebb lett a The Boys 3. évada, ami végérvényesen felemelte a sorozatot a legjobbak közé.

A The Boys 2019-ben debütált az Amazonon, és már a megjelenése pillanatában kultikussá vált, hiszen olyan őszintén és brutálisan figurázza ki a Marvel-, illetve DC-féle szuperhősvilágot, hogy azt öröm nézni. Végre egy alkotás, amiben a szuperképességekkel rendelkező egyének a látszat ellenére nem mind hősök, hanem van köztük igazi pszichopata, őrült szemétláda is – ráadásul a legtöbbet mindössze termékként kezeli az anyacég, mintha csak a Disney-ről/Warnerről lenne szó.

Véget ért a The Boys 3. évada, aminek az elején a romlott szuperhősöket levadászó és megölő főszereplőink ugyan szétszéledtek, de a végére újra összejöttek, hiszen ebben a szezonban elképesztő veszélyekkel kellett szembenézniük: nemcsak az elmebeteg, Superman-szerű Homelander okozott nekik gondot, hanem a régi időkből visszatért, extrán s*ggfej Soldier Boy is, aki soha nem látott erővel rendelkezik.

A bosszúszomjas Butcherék most viszont kaptak egy kis segítséget is a gonosz „szuperhősök” elleni harcban, ugyanis létezik egy szérum, ami 24 órán keresztül szuperképességekkel ruházza fel az embert, vagyis most végre a saját pályájukon lehet csatázni a bálványként tisztelt, de valójában megtört, gonosz és önző szuperlényekkel, akiknek szinte csak az számít, hogy hanyadikok a népszerűségi listán.


Kép: Profimedia

Homelander ebben az évadban is meghökkentően beteg és gonosz, még akkor is, ha már azt hisszük, hogy ennél nincs tovább. Anthony Starr zseniálisan hozza a szeretetéhes, könyörtelen gyilkos karaktert, akinek tökéletes ellenpólusa a Karl Urban által alakított Butcher, aki a belső démonjait mérhetetlen bunkósággá és agresszióvá alakította az évek alatt. És akármennyire ellentétes Homelander és Butcher, mégis összeköti őket az az apakomplexus, amit ebben a szezonban szépen körbejárnak a készítők.

Idén jutott nekünk egy kis szuperhősorgia, polipd*gás, kibelezés, szemkinyomás, péniszrobbanás, szuperhörcsög, illetve dildóval való gyilkolás is – és ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen tényleg olyan jeleneteket raktak a The Boys 3. évadába, amiket soha nem láthattunk eddig máshol, mivel túlzottan felkavaró már a gondolatuk is, de itt mégis teljes valójukban tárják elénk őket, még akkor is, ha végtelenül gusztustalanok.

A készítők levették a kesztyűt és félelem nélkül hökkentettek meg minket szinte minden egyes epizóddal, ráadásul közben az izgalmakat is felnyomták a maximumra, ugyanis olyan csavarokat is hoztak, amiket egyáltalán nem láttunk előre – sőt, még arra is volt idejük, hogy minden karakternek adjanak pár jelentőségteljes pillanatot, így nem szenvedünk hiányt a jellemfejlődésből sem.


Kép: Profimedia

Ez a szezon majdnem tökéletes, csupán az a gond vele (és az egész sorozattal is), hogy nem igazán van a történetnek íve, ami megmutatná, hogy igazából merre is haladunk, mi a fő célja a készítőknek. Az is elég szomorú, hogy pont a lényeges pillanatokban (egyebek között a fináléban) engedik el a gyeplőt, így amennyire bátrak egyes töltelékjeleneteknél, annyira puhányok ott, ahol oda kéne csapniuk – de persze vannak ékes kivételek.

A The Boys 3. évada nem fog csalódást okozni a rajongóknak, hiszen hozza, amit kell, azaz nagyon beteg, látványos és feszült. Homelander és Butcher viszálya még mindig izgalmas, Soldier Boy pedig remek új adalék volt, aki tudott frissességet adni a sorozatnak, amiben ugyan vannak hibák, de még így is a jelenlegi kínálat egyik legjobb és legkülönlegesebb darabja.

Aki még esetleg nem nézi a The Boys című szériát, az mindenképp kezdje el, mivel eddig mindegyik szezon remek volt, és még hasonló sincs a piacon – főleg akkor ajánljuk, ha valaki szereti a Marvel, illetve DC filmjeit, ugyanis a The Boys után teljesen más megvilágításba kerülnek a szuperhősök.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás