promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liam Neeson átverte az egész világot, de jó oka volt rá
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Liam Neeson alaposan rászedett mindenkit.

Elképesztő fináléval ért véget az Obi-Wan Kenobiról szóló Star Wars-sorozat, aminek utolsó jelenetében Liam Neeson is feltűnt Qui-Gon Jinnként. A színészt utoljára George Lucas előzménytrilógiájának első részében, a Baljós árnyak-ban láthattuk a Jedi mester szerepében, azóta is csak a hangját adta a karakternek A klónok támadásában, A klónok háborúja című animációs sorozatban, valamint a Skywalker kora alcímet viselő 9. epizódban.

Neeson már 2021-ben azt nyilatkozta, hogy szó nélkül benne lenne abban, hogy akár Erőszellemként is, de visszatérjen Qui-Gon szerepében, de akkor még fel sem merült, hogy Obi-Wan Kenobi egykori mestere is szerepet kaphat a szériában.

A színész nemrég a The Hollywood Reporter-nek nyilatkozott arról, hogy miért tartotta fontosnak, hogy újra belebújjon a karakterbe.

„Bizony nem akartam, hogy valaki más játssza el Qui-Gon Jinnt, illetve ki akartam fejezni a George és az általa megalkotott mitológia iránti tiszteletem. Továbbá Ewan a barátom, imádtam vele dolgozni a Baljós árnyakon 25 évvel ezelőtt” (1997-ben kezdték el forgatni a Baljós árnyakat - a szerk.)

Liam Neeson alaposan átverte az egész világot, hiszen áprilisban még azt nyilatkozta, hogy csak akkor játszaná el újra Qui-Gont, ha azt egy filmben tehetné meg. A színész ugyanis jobban szereti a nagyvásznat, mint a televíziót. Persze nem is árulhatta volna el, hogy szerepelni fog a sorozatban, ráadásul a készítők is az utolsó pillanatig húzták a rajongók idegeit, akik már attól féltek, hogy Qui-Gon tényleg nem került bele a történetbe.

Végül aztán az utolsó jelenetben csak felbukkant a népszerű Jedi mester; igaz, némileg megtörte a Kánont, hogy Qui-Gon Jinn testet öltve jelent meg Obi-Wan előtt, hiszen ezt a képességet már nem tudta elsajátítani a halála előtt. Mindazonáltal a rajongók imádták Liam Neeson cameo-jelenetét, és szemmel láthatóan a színész is örömmel tért vissza a messzi-messzi galaxisba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás