promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért nem volt Yoda mester az Obi-Wan Kenobi sorozatban
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiderült, miért hiányzott Yoda mester az egyik legjobb Star Wars sorozatból.

Nemrég véget ért az Obi-Wan Kenobi sorozat a Disney+-on, ami kétségtelenül az egyik legjobb Star Wars-tartalom, ami az elmúlt 45 évben készült. Minden hibájával együtt is egy komoly és hangulatos fan service-sorozat, ami szerencsére többet tudott nyújtani annál, mint azt elsőre gondoltuk volna. Mi is alaposan kiveséztük a szériát, és részletesen leírtuk, hogy miért nem - ahogy sokan fogalmaztak - "súlytalan" és "felesleges" ez a produkció.

Persze a sorozat után nagyon sok kérdés merült fel, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy Yoda mester miért nem kapott szerepet a történetben. Mondanom sem kell, hogy ezt a kérdést saját magunknak is könnyedén meg tudjuk válaszolni, de a főszereplőt játszó Ewan McGregor nemrég a SiriusXM vendégeként el is magyarázta, miért hagyták ki Yodát.

„Obi-Wannak már csak egy célja maradt, hogy vigyázzon Luke Skywalkerre. Ennyi, semmi más, illetve meg kellett próbálnia kommunikálni egykori mesterével, Qui-Gonnal. Azonban nem léphet kapcsolatba régi mentoraival. Nem fordulhat Yodához, nem fordulhat egyik túlélő Jedihez sem, mivel félő, hogy leleplezné magát. (...) Ha egy Jedi használja az Erőt ezekben az időkben, az Inkvizítorok megérzik ezt, így tudni fogják, hol van az illető. Ez szerintem olyan, mintha a telefonod használnád vagy ilyesmi. Jelt ad valahol egy toronynak, ha élsz az Erővel”

Persze nem csak Yodát, de Ahsokát is hiányolták a történetből. Sokan voltak, akik azt remélték, hogy végre élőszereplős verzióban is láthatják együtt Obi-Want, Anakint, és Ahsokát, de ilyen flashback-jelenet végül nem került bele a sorozatba. Mondjuk ez nem feltétlenül baj, hiszen a széria elsősorban Kenobi és Vader kapcsolatára, az egymás iránt táplált érzéseikre épült, amibe már nem fért volna bele még egy Ahsokás mellékszál; ráadásul ezt a vonalat a Lázadók 2. évada már alaposan és remekül feldolgozta.

A pletykák szerint nem kizárt, hogy elkészülhet az Obi-Wan Kenobi 2. évada; ezt nemcsak a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy, de Ewan McGregor és Hayden Christensen, de még a széria rendezője, Deborah Chow is megpedzegette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás