promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így alkották meg a Stranger Things hátborzongató szörnyetegét, Vecnát
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, hogy mennyi munkát fektettek a maszkmesterek abba, hogy megszülessen a Stranger Things 4. évadának főgonosza.

A rajongók 3 évet vártak a Stranger Things folytatására, de úgy tűnik, hogy megérte, ugyanis a 4. évad első 7 epizódja elképesztő sikert hozott a Netflixnek. Az eddigi visszajelzések alapján a nézők imádják, hogy jóval sötétebb, brutálisabb az új szezon, ráadásul a kegyetlen Vecna is hamar beköltözött az emberek rémálmaiba – pedig már 2016-ban tudni lehetett a vele kapcsolatos csavart.

A továbbiakban SPOILEREZÜNK, így aki még nem nézte meg a Stranger Things 4. évadának első 7 epizódját, az ne olvasson tovább.

Az évad 7. részében kiderül, hogy a könyörtelen Vecna nem más, mint a szuperképességekkel rendelkező 1-es alany, akit Tizi áttaszított a Hellyel Lefelébe, ahol súlyos sérüléseket szenvedett, így lett belőle szörnyeteg. Az őt alakító színész, Jamie Campbell Bower zseniálisan hozta a karaktert, hiszen amíg a segítőkész ápolót hozta, addig csak úgy sugározta magából a melegséget, majd mikor kibújt a szög a zsákból, teljesen átalakult az arca, és ő lett a megtestesült gonosz.

Kevesen tudják, de Jamie Campbell Bower nemcsak emberként alakította Vecnát, hanem a maszk alatt is ő volt, ráadásul állítólag napi 7-8 órát töltött azzal, hogy a maszkmesterek átalakítsák őt – majd mikor ráapplikálták a különböző rettenetes testrészeket, kért 30 percet, hogy csendben ülhessen egy sötét szobában, és teljesen átadja magát a rettegett figurának.

Jamie Campbell Bower nagyon türelmes volt, mivel tudta, hogy Vecna egy igazán maradandó, ikonikus karakter lesz, és igaza is volt, hiszen a Stranger Things rajongók egyöntetűen azt vallják, hogy ő minden idők egyik legjobb tévés gonosza, ráadásul még a kinézete is hátborzongató – vagyis nemcsak a színész, hanem a maszkmesterek is kimagasló munkát végeztek.

Itt lehet megnézni egy rövid, gyorsított videót, ahogy Jamie Campbell Bower átalakul Vecnává – kifejezetten mókás látni, ahogy a színész nyugodtan iszogat és telefonálgat, miközben úgy néz ki, mint egy vérszomjas démon:

Itt pedig az egyik maszkmester beszél részletesebben arról, hogyan is született meg Vecna:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás