promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lángra kapott a kisbaba, frászt kapott a bébiszitter – a Disney+ rejtett kincsei
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lángoló kisbaba és patkánytörténelem, avagy mi minden van fent a Disney+-on.

Június 14-én indult el Magyarországon a Disney+, ami elképesztő mennyiségű tartalmat kínál az előfizetőknek. Rengeteg Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars-, és egyéb filmek és sorozatok találhatók meg a streamingszolgáltatón, ráadásul a napokban került fel a legutóbbi Marvel-szuperprodukció, a Doctor Strange az Őrület multiverzumában is.

Azonban nem csak nagyfilmeket, de rövidfilmeket is szép számmal lehet találni a Disney+-on. Mi is belenéztünk a kínálat ezen részébe, és bizony nagyon sok rejtett kincset találtunk. Mickey egér kisfilmeket például  majdhogynem a kezdetektől tudunk találni, az egyik személyes kedvencem az 1938-as Mickey hajót épít, amiben kedvenc egerünk Donald kacsa és Goofy segítségével megpróbálnak összerakni egy hajót, amit Minnie-ről neveznek el.

A Disney+ rejtett kincsei cikksorozatunkkal azt próbáljuk majd meg bemutatni, hogy milyen sokoldalú és sokszínű a Disney streamingoldalának kínálata. A sorozat első részében a Pixar-rövidfilmeket vesszük górcső alá, amelyekbe ugyancsak érdemes belenézni.

Barátod, a patkány

Az Oscar-, és Golden Globe-díjas L'ecsó-hoz készült egy ismeretterjesztő rövidfilm, amiben Remy és Emile elmesélik nekünk a patkányok történelmét. Azt, hogy egyes kultúrákban a patkányokat miért tisztelik, hogy a kínai horoszkópban miért van patkány jegy, hogy a patkányok hogy vetették meg a lábukat a Föld jelentős részén, és hogy ezek a kis rágcsálók miért "egyenrangúak" az emberekkel. A mindössze 11 perces kisfilmmel az alkotók szimpatikusabbá próbálják tenni a patkányokat, a két szereplő folyamatosan amellett érvelnek, hogy az emberek megbékéljenek ezekkel az élőlényekkel.

Szörny Egyetem Buliközpont

A Szörny RT. előzményeként készült el a Szörny Egyetem, amiben végignézhettük, hogy Mike és Sully hogyan barátkoznak össze, és hogyan kerülnek át a főiskoláról a Szörny RT-hez. Ehhez az előzményhez készített a Pixar egy bulifilmet, amiben a gólyák hatalmas partit csapnak. Azonban az Ocsmánykák elsőéves bulijára senki sem ment el, Mike és Sully ezen próbálnak segíteni. Hoznak hát egy ajtót, hogy egy átlagos hálószobát használjanak átjárónak, amelyen keresztül átviszik a vendégeket és az ételeket az Ocsmánykákhoz.

A kisfilm tulajdonképpen olyan, mintha a Szörny Egyetem egy kimaradt jelenete lenne, hiszen az említett film cselekménye közben játszódik. Ez a short viccesen dolgozza fel azt a témát, hogy a gyerekek gyakran félnek a szekrényben rejtőző szörnyektől, de a szülők nem hisznek nekik. Ezúttal pont fordítva van: a szülők az éjszaka közepén döbbennek rá, hogy kisfiuknak végig igaza volt, majd akár két rémült kisgyerek, úgy kéredzkednek át a fiú szobájába, mert a saját ágyukban már nem mernek elaludni.

Furi-támadás

Jól emlékszik mindenki Furira, A hihetetlen család című animációs film kisbabájára. Az eredeti filmben van egy olyan rész, amikor Nyúlányka visszahallgatja a kétségbeesett bébiszitter hívásait, aki egy idő után kikészült a lézerszemű, folyamatosan lángba boruló, és a plafonon repkedő csecsemőtől. Majd az utolsó hívásában tudatja a szülőkkel, hogy átadta Furit Szilánknak.

Ezt a jelenetet láthatjuk a Pixar 5 perces filmecskéjében, szóval ez is egy kimaradt és kibővített rész, ami talán A hihetetlen család Blu-ray kiadásának extrái között is megtalálható. A rövidfilmben láthatjuk, hogy Furi pontosan mivel kergeti az őrületbe a bébiszitterét, majd kilyukadunk arra a pontra, amikor Szilánk bekopogtat az ajtón. A folytatást pedig jól ismeri mindenki. Azt viszont nem tudhatja senki, hogy ezután az incidens után mi történt a bébiszitterrel; annyit azonban spoilermentesen elárulok, hogy gondoskodtak róla a kormány emberei.

Toy Story - Rémséges kalandok

A legtöbb Pixar-rövidfilm a Toy Story-val kapcsolatos. A Rémséges kalandok akár egy halloweeni különkiadás is lehetne, de valójában egy olyan alkotás, ami az általános horrorfilmes sablonokból táplálkozik, és nem keveset merít Alfred Hitchcock Psychójából. A történet a Toy Story 3. és 4. része között játszódik, Andy játékai már Bonnie-nál vannak. A kislány az anyukájával és a játékaival halad az autóúton, amikor defektet kapnak. Kénytelenek hát megszállni az út melletti motelben, de a szálló üzemeltetője eléggé furcsán viselkedik; ráadásul a motelben él valami lény, ami éjszakánként ellopja a játékokat.

Ugyan a Rémséges kalandok nem horrorfilmnek készült, mindenesetre vannak benne olyan jelenetek, amelyektől egy kisebb gyerek biztosan rosszat fog álmodni, így a megtekintése csak bizonyos kor felett javasolt.

Nappal és Éjszaka

Ez már egy sokkal közismertebb Pixar-rövidfilm, amiben az alkotók zseniálisan dolgozzák fel a nappal és az éjszaka találkozását, és a napszakok váltakozását. A 2010-es rövidfilmet a Toy Story 3. része előtt vetítették annak idején a mozikban, és egyöntetűen pozitív visszajelzéseket kapott. A filmben fantasztikusan vegyítették a 2D-s és a 3D-s elemeket, a zenéjét pedig a Pixar-filmek tapasztalt zeneszerzője, Michael Giacchino komponálta. A Nappal és Éjszaka az egyik személyes kedvencem a Pixar-rövidfilmek közül; megtekintését mindenkinek szívből tudom ajánlani.

Az említett rövidfilmek mellett még számtalan másikat is meg lehet találni a Disney+-on. Ha nem akarunk nagyfilmeket vagy sorozatokat nézni, érdemes betekinteni ebbe a kategóriába is, és szemezgetni a kisfilmek között, mert rengeteg gyöngyszemet tudunk találni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás