promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sosem látott hátborzongató videók a csernobili atomkatasztrófáról, az HBO Max nagyon erős tartalmat hoz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az HBO már korábban is elhozott nekünk valami nagyon izgalmasat és hátborzongatót a csernobili atomkatasztrófáról.

Most pedig az HBO Max hoz valami elképesztően izgalmasat és hátborzongatót az 1986-os tragédiáról, amikor felrobbant a teljes néven Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben a négyes reaktor. A történetet azóta számtalan játékfilm és dokumentumfilm is feldolgozta, az utóbbi időben pedig két nagyszabású munka is érkezett, az egyik amerikai rendezésben, mígy a másik orosz rendezőtől. Az egyik az HBO-n a zseniális Jared Harris és Stellan Skarsgård főszereplésével, míg a másik a Netflixen Danila Kozlovskiy főszereplésével és rendezésével.

A két mű elképesztően eltér egymástól, az egyikben a fókusz azon van, hogy mi a hazugság ára, míg a másik egy kisebb héroszfilm, amely kevésbé a következményekre összpontosít, inkább egy hős születését meséli el, aki tényleg az elemekkel dacol.

Az atomerőmű-baleset és Csernobil neve az utóbbi időszakban az orosz-ukrán háború kapcsán is újra és újra feljött a közbeszédben és a hírekben is, hiszen az erőmű körül harcok zajlottak, az orosz katonák csak némi ott tartózkodás után vonultak ki a helyszínről. Európa pedig kicsit újra azt érezhette a történések kapcsán, hogy baj lehet, így rengeteg cikk született ezzel kapcsolatban.

Csernobilról újra sokat beszéltek a 2019-es minisorozat után.

Az HBO Max most olyat hoz, amire még nem volt példa, olyan felvételeket mutatnak majd be dokumentumfilm formájában, amelyeket korábban még nem lehetett látni sehol. A The Lost Tapes június 22-én debütál a streamingszolgáltató repertoárján, a rendező pedig egy Emmy-díj nyertes brit rendező, James Jones lesz, akinek a neve garancia arra, hogy a lelkünket mélyen megérintő filmet lássunk.

Eddig nem látható, archív képeken elevenednek majd meg a tragédia napjai, egy előzetest pedig már kaptunk is hozzá:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás