promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen dolog történt II. Erzsébettel, pontban szombat éjfélkor - elképesztő, hogy erre is sor került, a szemünk láttára íródik a történelem
Borítókép:  Victoria Jones/WPA-Pool/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pár másodperc alatt rengeteg érdekes információval leszel gazdagabb.

Az utóbbi egy hétben II. Erzsébettel annyi új dolog történt a platina jubileumi ünnepségek kapcsán, hogy újság vagy éppen bulvárlap legyen a talpán, aki minden eseményt pontosan követni tud. Az ünnepségek alatt például Meghan Markle és Harry herceg is hazalátogatott, hozták a kis Lilibetet is, akivel még sosem találkozott a királynő. Ám a nagy pillanatról végül nem készülhettek képek, II. Erzsébet ugyanis megtiltotta ezt.

Végül a kislány ünnepi tortájáról kerültek csak fel az internetre fotók.

A négynapos platina jubileumi ünnepségeknek ugyan vége, de máris egy újabb fontos időpontot közöltek II. Erzsébettel kapcsolatban. Minden országban számon tartják általában, hogy ki a leghosszabb ideje trónon ülő uralkodó az adott ország történelme során. Nagy-Britanniában 2015 szeptemberétől hivatalosan is II. Erzsébet birtokolta ezt a címet.

Ám létezik egy csúcsranglista is, amelyen a világmindenség összes uralkodója rajta szerepel. Minden ország leghosszabban regnáló uralkodójának neve is rajta van. Magyarországról, vagyis az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből I. Ferenc József is szerepel ezen a listán, 67 évvel és 355 nappal a top tízbe is befért.

II. Erzsébet pedig éppen most került fel a második helyre, méghozzá vasárnap, vagyis szombat éjfélkor, amikor is megelőzte a thaiföldi uralkodót, Bhumibol Adulyadej királyt, aki 70 év126 napig regnált országa élén - írja a Sky News-ra hivatkozva a Világgazdaság.

Az első helyen amúgy Franciaország legikonikusabb uralkodója található, a Napkirály, XIV. Lajos 72 évvel és 110 nappal.

Elképesztő érdekességek még II. Erzsébetről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás