promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bunkó vagy, Bugsy! – Bud Spencer és Terence Hill egyik legkeményebb ellenfelével az alkohol végzett
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vásznon milliónyi pofont kapó színésszel az élet is alaposan elbánt.

Az 1940-ben született Claudio Ruffini azon mellékszereplők közé tartozik, akik nélkül egy Bud Spencer–Terence Hill film sokkal fakóbb lenne. A kaszkadőr-színész a hetvenes-nyolcvanas években egy tucat bunyós-lövöldözős alkotásban tűnt fel a két pofonosztó oldalán, aztán villámgyorsan kikopott a filmiparból.

A nem túl kifinomult személy benyomását keltő férfiú a magyar nézők számára alighanem az 1978-as És megint dühbe jövünk rosszfiújaként lehet a legkedveltebb, ő volt ugyanis Parapoulis, a Görög azon embere, aki milliószor megkapta társától, Nynfustól a nem túl hízelgő megjegyzést, miszerint

„Bunkó vagy, Bugsy!”

A név egyébként rejtett utalás egy bizonyos Bugsy Siegelre, az egyik legismertebb amerikai gengszterre, aki sokat tett azért, hogy Las Vegas kaszinóvárossá, illetve a bűn tanyájává váljon. Őt alakította tehát Ruffini, és persze ebben a szerepében is jó pár kellemetlen pofont kellett elviselnie (közben ne feledkezzünk meg Csurka László remek szinkronjáról sem).

Utána még három filmet forgatott Bud Spencerrel, illetve Terence Hill-lel (Seriff az égből, Szuperzsaru, Kincs, ami nincs), majd 1981 után eltűnt a süllyesztőben. Az olasz színész komoly alkoholproblémákkal küszködött, és a franciaországi La Rochelle-ben telepedett le, ahol 1999-ben (mindössze 59 évesen) sajtójelentések szerint alkoholmérgezésben hunyt el.

Szinte hihetetlen, de 100-nál is több filmben szerepelt nem túl hosszú pályája során, igaz, lényegében kizárólag mellékalakként számítottak rá, így nem sokat kellett bajlódnia a szövegtanulással. A 180 centi magas, jó kötésű férfit humorosnak és kitartónak ismerték kollégái, az italnak azonban nem tudott ellenállni, és ez végzetesnek bizonyult számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás