promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog rejtőzik az óceán mélyén, ettől le fogsz sokkolni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kutatók bámulatos felfedezést tettek.

A világűr mellett a tengerek és óceánok mélye az a hely, ahol rengeteg rejtélyes dologra bukkanhat az emberiség az elkövetkező évtizedekben. A nagy vízrengeteg mélyére hatolva már az elmúlt években is óriási felfedezéseket tettek a szakértők. Legutóbb például egy olyan képződményt fedeztek fel, amely kísértetiesen hasonlít a harmincas évek egyik filmes csúcsteljesítményében, az Óz, a csodák csodája című alkotásban bemutatott sárgaköves útra, amely bizony Dorothy Gale-nek mutatta az utat a nagy varázslóhoz.

A képződményről hamarosan kiderült, hogy vulkanikus működés eredménye, ám a róla készült fotók és videók döbbenetesen útra hasonlítanak, így az interneten azonnal elkezdtek a víz alá süllyedt városról, Atlantiszról is beszélni.

Most újabb elképesztő felfedezést tettek a szakértők, ugyanis, mint kiderülhetett, hatalmas cukortartalékok fekszenek az óceánokban - a hírről a Yahoo News alapján a HVG számolt be. A Max Planck Tengeri Mikrobiológiai Intézet kutatói ugyanis arra jutottak kutatásaik során, hogy az óceánokban megtalálható tengerifűmezők alatt cukortartalékok vannak elrejtve.

Korábbik utatások csak valószínűsítették ezt, ám most bizonyítékot is találtak rá a szakértők.

Még azt is kiszámolták, hogy körülbelül 32 milliárd doboz kólához elegendő cukor rejtőzhet a mélyben.

A felfedezésről a kutatócsoport a Nature Ecology & Evolution című szaklapban számolt be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás