promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: egy messzi helyről, földönkívüliektől érkezett a Földre üzenet, és már azt is sejtjük, pontosan honnan? Egy csillagász előállt a válasszal
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes üzenet érkezhetett egy másik civilizációtól.

Az utóbbi időben az űrkutatás meglehetősen felpörgött, és a NASA nagy marsi projektje után, amelyben elképesztő új és fontos leleteket gyűjtenek be a vörös bolygóról, az űrkutatás azonnal az újságok címlapjaira és az érdeklődés középpontjába került. Ezért sem véletlen, hogy mostanában nagyon sok cikk jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy vajon élnek-e más civilizációk vagy értelmes lények a Földön kívül is.

Korábban érkezett már a Földre egy üzenetsor.

Az üzenetet amúgy 1977. augusztus 15-én fogták az Ohio Állami Egyetem Big Ear nevű rádióteleszkóp obszervatóriumában, méghozzá keskeny sávú rádióel sorozat formájában. A jelsorozat eltért a korábban is ismert kozmikus háttérzajoktól, és már akkor is azt mondták, hogy egy lehetséges, Földön kívül élő civilizáció üzenetét tartalmazhatja.

A jelsorozat Wow! néven vonult be a történelembe, mivel Jerry R. Ehman csillagász ezt a szót írta a kinyomtatott papírra, amin a jelsorozat szerepelt. 

Ám Alberto Caballero amatőr csillagász megeshet, hogy megtalálta a megoldást. Talált egy Napszerű csillagot abban a tartományban, ahonnan a Wow!-jelsorozat érkezett. Az égitest hőmérséklete csupán 5 Celsius-fokkal magasabb a mi Napunkénál. Caballero szerint érdemes lehetne megnézni, hogy a csillag körül milyen bolygók vannak, mert megeshet, hogy egy civilizáció küldte a jeleket még 45 évvel ezelőtt.

Íme a Wow!-jelsorozat:

(via Player.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás