promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok százezrei emlékeznek még rá, de már nem ismernék fel: így néz ki most a Blink-182 gitárosa, a 46 éves Tom DeLonge
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Blink-182 nagybetűvel írta bele a nevét a zenetörténelembe.

Bár a középiskolás tananyagba egyelőre nem kerültek be, de szokták mondani, hogy ami késik, az bizony nem múlik. A 2000-es évek elejének egyik legsikeresebb punk-rock bandája elemi erővel hasította szét a popkultúra addigi mainstream vonulataiat, a 2000-es évek eleje pedig bizonyos szemszögből nagyon róluk szólt, ha a punk-rock szóba került. Ha zeneileg nem is volt mindig tökéletes a hangzás, a zenekar elképesztő szókimondó, polgárpukkasztó szövegeivel és fülbemászó dallamaival azonnal tízmilliók kedvence lett.

Az együttes amúgy 1992-ben alakult Mark Hoppus, Tom DeLonge és Scott Raynor részvételével. Utóbbi tagot később a világ egyik legjobb dobosa, Travis Barker váltotta.

A zenekar nevében a számok amúgy nem misztikus számok, hanem egy bírósági ügy végén kerültek oda, mivel eredetileg csak egyszerűen Blink-nek hívták magukat. De ilyen nevű zenekar már létezett, a bíróság pedig a másik zenekarnak ítélte oda az egyszerű Blink nevet.

Tom DeLonge, a zenekar szépfiúja végül 2015-ben vált ki a zenekarból. Tom DeLonge-ról az utóbbi időben elsősorban úgy hallunk, mint nagy UFO-hívő, aki rendszeresen nyilatkozik is a témában. Ez a szenvedélye amúgy nem újkeletű, hiszen egy régebbi interjúban Travis Barker már beszélt arról, hogy Tom a Bigfoot nyomába is szeretett volna eredni régebben.

Tom DeLonge amúgy meglehetősen aktív életet él, korábban még gyermekkönyvet is írt, amelyben szintén feltűnnek a földönkívüliek. Filmrendezőként is debütált, illetve novellákat is ír rendszeresen. 2021 májusában feleségül vette kedvesét, Rita Marie-t.

Első filmje, a Monsters of California hamarosan érkezik, a trailer már megtekinthető a Youtube-on.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás