promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Hotel Margaret megkapta a kegyelemdöfést – egyértelmű üzenet érkezett
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megvannak a nézettségi adatok a kudarcos sorozat utolsó epizódjáról.

Mostohán alakult az RTL Klub saját gyártású, napi magyar krimisorozatának, a Hotel Margaretnek a sorsa. A január 31-től műsorra tűzött produkciót a hazai közönség kiéhezetten várta, aztán óriásit kellett csalódnia benne.

Induláskor még 644 ezer néző ült le a képernyők elé (ebből 177 ezren a 18–49 éves korosztályhoz tartoztak), aztán megindult a mélyrepülés, és a sorozat éppen a záró epizóddal fogott talajt.

A Balatonnál játszódó Hotel Margaret csupán maroknyi rajongótábort tudott kiépíteni, így nem csoda, hogy a nyilvánvalóan hosszabbra tervezett szériát április 29-én, az első évad utolsó epizódjával alighanem örökre elkaszálták.

Előtte viszont gyorsan eldugták egy 22:45-ös időpontra, hogy valóban ne zavarjon sok vizet, de aki kíváncsi a befejezésre, az se maradjon kielégítetlenül. Most pedig befutottak a friss nézettségi adatok, amelyekben nincs nagy meglepetés: a záró rész egyben a kegyelemdöfést is megadta a produkciónak.

„Éjjel a Hotel Margaret 1. évadának utolsó hete négy nap is katasztrofális számokkal ment, sőt a finálé minden eddiginél jobban bedőlt és negatív rekordot döntött. Egyelőre semmi biztosat nem tudni, de meglepő lenne, ha készítenének folytatást”

– értékelte a teljesítményt a SorozatWiki is. A számokból kiderül, hogy hétfőn 174 ezer nézőt gyűjtött a sorozat (43 ezret a 18–49 éves korosztályban), kedden 169 ezret (illetve 49 ezret), szerdán újra 174 ezret (és 63 ezret), csütörtökön pedig 185 ezret (illetve 60 ezret).

De ezután jött csak a feketeleves, a pénteki nagy finálé. A befejező részben gyorsan elvarrtak minden szálat, ám erre is csupán 152 ezer kitartó érdeklődő volt kíváncsi a teljes népességben, valamint 26 ezer unatkozó felnőtt a 18–49 éves korosztályban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás