promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Május 19-én átadják a magyar divat Oscar-díjait
Borítókép:  Fashion Awards
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén, május 19-én 12. alkalommal került megrendezésre a Fashion Awards Hungary - Divat Díjkiosztó Gála az Akvárium Klubban.

A hazai divat Oscar-díjnak is nevezett díjat először 18 évvel ezelőtt adták át. 

Fashion Awards Hungary Díjkiosztó Gála 2004-ben került először megrendezésre Magyarországon, most 2022-ben 12. alkalommal kerül sor a hazai divatszakma rangos megmérettetésére!

Az idei gála fővédnöke Tomán Szabina (RTL Klub Cápák között).

Az Európa-szerte népszerű, kiemelt ranggal bíró és nagy hagyománnyal rendelkező Fashion Awards magyarországi képviselőiként az volt a céljuk, hogy a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseményét a szakma hazai képviselői számára megszervezhessék. A nívós esemény egész Európában, az Egyesült Államokban és hazánkban is a divat Oscar-díjának is nevezett gála, amelyen már jelöltként is komoly rangot jelent szerepelni, a díjkiosztó eseményen való részvétel pedig igazi presztízskérdés a divatszakma és az üzleti élet meghatározó szereplői számára is.

Ez az elismerés az amerikai filmes gálához hasonlóan a legszélesebb körben és kizárólag szakmai szavazatokon dől el, vagyis az egyik legigazságosabb minősítés eredményeként születik meg. Mindenki arra szavazhat, akit az előző év eredményei alapján a legjobbnak tart, nincs előzetes kiválasztás, szűkítés, egymástól függetlenül, külön-külön szavazatokat kapunk, amit egyenként és írásban nyújtanak be, és ezek végső összesítése adja ki a kategóriák győzteseit. A beérkezett szavazatokat bármikor egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett bárki ellenőrizheti. A jelölések alakulását mindvégig szigorúan titokban tartják és csak a díjátadó estéjén leplezzük le azt, ahol a közönség elsőkézből ismerheti meg a végeredményt.

A legfontosabb kategóriák (melyek végig kísérték az eddigi díjátadókat): 

Az év (női és férfi) modellje, az év sminkese, az év fotósa, az év fodrásza, az év fiatal divattervezője, az év stylistja, valamint az év divattervezője mellett, időről-időre olyan alkalmi kategóriákkal bővültek az évek során, mint az év divat bloggere, az év divateseménye és A Magyar Divatért Életműdíja.

A Fashion Awards Hungary a teljes divatszakmát skálázza és lefedi annak minden szegmensét, kezdve a modellektől, a modellügynökségektől a fodrászokon, fotósokon, a sminkeseken, stylistokon és divattervezőkön át, egészen a divat kiegészítő területeit képviselő cégekig, valamint a területtel és a divat témájával foglalkozó médiumokig, a lehető legszélesebb körben hozza össze egy helyre és ülteti le egymás mellé a divatszakma minden képviselőjét. 

Az a jellemző, hogy az első sorokban egymás mellett ülnek a vezető divatlapok, a glossy magazinok főszerkesztői a kiadóik képviseletében, nincs médiapartner vagy támogatók szerinti szegmentálás.

A 2022-es gála abban is rendhagyó, hogy idén több új kategóriában adnak át díjat, mint az év női- és férfiruha divattervezője, az év divatbloggere, a Magyar Divatért díj – életműdíj, valamint idén lesz az év férfi és női modellje kategóriában is díjátadás.

Az év modellje (Rea Milla, Tóth Laura, Paksi Betti)

Az év a fiatal divattervezője (Demeter Richárd, Poprádi Flóra, Varga Viktória)

Az év divatfodrásza – A díj Támogatója: Stylemagazin.hu (Kozma Norbert, Koczka, Pásztor László)

Az év divat sminkese (Gyetvai Viktória, Tégely Laura, Magyar Eszter)

Az év stylistja (Kiss Márk, Csík Melinda, Flórián Kata)

Az év divatfotósa – a díj Támogatója DSAUTOMIBILES (Ajkai Dávid, Oleg Borisuk, Makó Szilveszter)

Az év nőiruha divattervezője (Abodi Dóra, Nanushka, Szegedi Kata-Benus Dani)

Az év kiegészítő tervezője (Kerényi Virág, The Sentimentalist, Ruszkai Jewellery)

Az év felfedezettje – Pályázat (NANA - sminkes, Kozák Bence -Divattervező, AGNIS táskatervező)

Az év férfiruha divattervezője (Maár Róbert, Lakatos Sándor, Zsigmond Dóra)

Az év divatbloggere – a díj támogatója: DYESWAP (Csalár Bence, Parádi Gabriella)

Az Év Divateseménye (BCEFW, RandomShootingDay)

Magyar Divatért díj – életműdíj. A díjat átadja: Tomán Szabina (Jelöltek: Náray Tamás, Sipos Zita, Hajas László)

A Fashion Awards Hungary korábbi győztesei, a teljesség igénye nélkül (az összes korábbi díjazottról bővebben itt: https://fashionawards.hu/nyertesek):

Az év modellje: Ebergényi Réka (2004), Epress Panni (2006), Mihalik Enikő (2009, 2010), Palvin Barbi (2011, 2012), Axente Vanessa (2014).

Az év sminkese Titkos Bernadett (2004, 2007), Tombor Sarolta (2005, 2008).

Az év divatfodrásza: Hairclub - Tüzes Tamás, Gepárd (2007), Szabó Ádám-East Side Hair (2008, 2009), Koczka Panni (2010).

Az év fotósa: Pitrolffy Zoltán (2004), Perlaki Márton (2005, 2006), Almási J. Csaba (2008), 

Az év fiatal divattervezője: USE-Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila, Tóth András (2004, 2005),

Az év stylistja: Lakatos Márk (2004, 2011), 

Az év divattervezője: Anda Emília (2004), Zoób Kati (2005), USE-Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila, Tóth András (2007, 2009), Konsánszky Dóra (2006, 2008)

A Divat Oscardíjának is nevezett gála most először költözik az Akváriumba, és a gála történetében először van lehetőség jegyek vásárlására is. Ne maradj le, mert csak 80 db jegy kerül értékesítésre!

HELYSZÍN: AKVÁRIUM KLUB NAGYHAL

2022 MÁJUS 19. 20:30H

A GÁLA FŐVÉDNÖKE: TOMÁN SZABINA

MŰSORVEZETŐ: SOMOGYI ZOLTÁN – SLÁGERFM

FELLÉPŐ SZTÁRVENDÉGEK: NEO, FEHÉR BALÁZS

SAJTÓ REGISZTRÁCIÓ: OFFICE@FASHIONAWARDS.HU

WWW.FASHIONAWARDS.HU

FACEBOOK ESEMÉNY: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/EVENTS/465042738369096/

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás