promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt a Doctor Strange 2. rendezője, már nem titok többé
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sam Raimi elárulta, amire minden Marvel-rajongó kíváncsi volt.

Május 4-én, szerdán már néhány moziban bemutatásra kerül az idei év talán legjobban várt Marvel-produkciója, a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában. Bár a Benedict Cumberbatch által alakított mágus első önálló kalandjának már 6 éve, Doctor Strange azóta is fontos része a Marvel Filmes Univerzumnak, hiszen szerepelt a Thor: Ragnarök-ben, a Bosszúállók: Végtelen háború-ban, a Bosszúállók: Végjáték-ban, és a Pókember: Nincs hazaút-ban.

Utóbbinak lezárásában megtörtént, amire oly sokan vártak, elszabadult a multiverzum, aminek következményeit az MCU 28. filmes alkotásában láthatjuk. Igaz, a multiverzum veszélyei és az idősíkok szerteágazása már a 2021-ben debütált WandaVízió és a Loki című sorozatokban is kiemelt szerepet kaptak, amit aztán a legutóbbi Pókember-film koronázott meg, most a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában fog alaposan bemutatni.

Egy ekkora volumenű, és különféle univerzumokat összekötő szuperprodukció megtervezése, megírása, előkészítése, és leforgatása sem egyszerű. A Doctor Strange 2-nek is komoly pótforgatáson kellett átesnie, amit még 2021 végén kezdtek el, és idén márciusban fejeztek be. Sam Raimi, a film rendezője most elmagyarázta, hogy miért volt szükség erre a hosszan tartó pótforgatásra.

„Gyakran előfordul, hogy a közönség azt mondja, nem érti ezt vagy azt a koncepciót. De mondanak olyanokat is, hogy: "Tisztában vagyok ezzel, mégis újra elmagyarázzátok az utolsó harmadban"; vagy "Igen, a közönség ezt már tudja"; vagy "Ezt tudni kellene, hogy elfogadható legyen a következő fordulat". Egy csomó ilyen történik a tesztvetítéseken, meg kell tudnunk, mi zavaros egy ennyire összetett filmben, mint a Doctor Strange 2., vagy hogy mit magyarázunk túl. (...) Észre kell venni, ha valami túl lassú, és a közönségnek nincs rá szüksége. Van, amire maguktól is rá tudnak jönni, szóval amit alapból logikusnak gondoltunk, az a vágás során olyan érzést kelthet, hogy lelassítja a történetet. Ilyenkor mondjuk az, hogy ezt inkább hagyjuk ki, és engedjük, hogy a közönség magától áthidalja a problémát. De azt is fel kell ismerni, hogy mi az, ami igazán bejön nekik, és néha azokat a dolgokat kell bővíteni, amikre jól reagálnak. Fel kell ismerni, hogy mitől lesz eredeti a film, és amikor van rá lehetőség, ezeket kell bővíteni.”

- idézi a ScreenRant Sam Raimi-t.

A Doctor Strange az Őrület Multiverzumában-t már május 4-én játszani fogják néhány magyarországi moziban, de csütörtöktől már a legtöbb hazai filmszínházban elérhető lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás