promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változás: így néz ki 72 évesen a Harry Potter-filmek morcos óriása, Hagrid, azaz Robbie Coltrane
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Robbie Coltrane egy zseniális színész, aki a színpadon szinte minden szerepben kipróbálta magát az évtizedek során.​

Robbie Coltrane egy skót származású ismert színész és humorista, akit Magyarországon valószínűleg legjobban J. K. Rowling regényei alapján készült Harry Potter-filmekből ismernek. Pontos hivatására nézve a varázsvilágban ő volt a Roxfort kulcs- és háztájőrzője. Magyar hangja pedig a legendás Hollósi Frigyes volt.

A most 72 éves színész televíziós pályafutását még 1979-ben kezdte el, méghozzá egy brit sorozatban, amjd ugyanebben az évben már egy egészestés filmben is megcsillogtatta tudását. Többek között szerepelt James Bond-filmben is a karrierje során, ő volt Valentin Dmitrovich Zukovsky A világ nem elég és az Aranyszemben című filmepizódokban. Karrierje egyik csúcspontja Falstaff eljátszása volt az V. Henrik című 1989-es filmben. 

De sok vígjátékban is szerepelt, Magyarországon talán legjobban az Apócák a pácban című könnyed vígjátékból ismerhetjük humoros oldalát.

Robbie coltrane az elmúlt években azért is vonult kicsit vissza a nyilvánosságtól, mivel súlyos ízületi problémákkal küzd, a fájdalmai pedig olyannyira súlyosak voltak, hogy egyes újságok arról cikkeztek, hogy a nap 24 órájában szenved, később tolószékbe is került. Csak nagyon kevés szerepben láthattuk őt, ám az HBO-n bemutatott Harry Potter-filmsorozat 2022-es találkozója alkalmával is tiszteletét tette a nézők előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás