promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Méltó módon búcsúzott a Hotel Margaret: fogalmunk sincs, hogy valóban véget ért-e a kudarcos sorozat
Borítókép:  rtlmost.hu / Hotel Margaret (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leadták az első évad utolsó epizódját, megtörténtek a nagy leleplezések.

Az RTL Klub apait-anyait beleadva készítette el első magyar, napi krimisorozatát, a Hotel Margaretet. 85–90 százalékban a Keresztanyu stábja forgatta, és ugyanaz volt a showrunner is (Hámori Barbara), így minden adottnak tűnt egy újabb szolid sikerhez.

A nézőkön nem is múlt semmi, hiszen január 31-én 644 ezren ültek le a képernyők elé (ebből 177 ezren a 18–49 éves korosztályhoz tartoztak), de aztán nem nagyon nyerhette el a tetszésüket a produkció, hiszen hétfőről péntekre már 393 ezerre (illetve 137 ezerre) estek a nézettségi adatok.

„A Hotel Margaret meglepetésre már eleve nem kezdett jól, majd pár nap alatt teljesen beestek a számai. Hétfőn közepesen ment, kedden, szerdán és pénteken viszont már gyengén, csütörtökön pedig nagyon rossz adatokat hozott. Sőt az utóbbi napon 18–49-ben még A mi kis falunk Coolon lévő ismétlését is többen (13,3%) választották. Az RTL új krimisorozata hétfőtől csütörtökig folyamatosan vesztette el a nézőit, mely elég vészjósló a jövőre nézve”

– adott akkor gyorsjelentést a Sorozatwiki.hu oldal, és a jövendölése be is jött. A legfrissebb, 16. heti adatok már csupán 161–200 ezer nézőt mutatnak a teljes népességben, valamint 47–54 ezret a kereskedelmi szempontból legértékesebbnek tartott 18–49 éves korosztályban.

A sorozatnak az Instagramon szűk 4400 követője van, ami szintén azt jelzi, hogy nem volt képes beférkőzni az emberek szívébe. A már fentebb említett Keresztanyu például 17,5 ezer rajongót gyűjtött, miközben a konkurens csatornán futó Doktor Balaton alig 2700 követővel szerénykedik, ehhez képest tehát a Hotel Margaret szinte szárnyal.

Az RTL Klub krimi-vígjátékának első évada április 29-én zárult. Az utolsó részt jó későre, 22:45-re dugták, így valóban csak a legelszántabb rajongók vállalkozhattak a megtekintésére. A Hotel Margaret hivatalosan csak szünetel, ám nagy csoda lenne, ha a csatorna valamikor visszahozná a folytatásokat.

„Darabos és Tordai százados újabb megdöbbentő hírt jelentenek be. Vajon kit találtak meg a vízben? Minden kiderül a krimisorozat befejező epizódjában”

– írták ki a műsor Insta-oldalára, mire a legfigyelmesebb követők rögtön felhorkantak:

„Befejező? Kérlek szépen, RTL Magyarország, hogy legyen 2. évad!!!!”

Más viszont nem táplált illúziókat a folytatást illetően:

„Ma lesz az utolsó rész, az az érzésem, hogy mivel annyira bonyolulttá tették a storyt, nem lesz lezárva és megoldva a történet. Ne legyen igazam!”

– kommentelte egy illető a Port.hu oldalon. Az RTL Klub pedig meg tudta úgy oldani a helyzetet, hogy egyelőre képtelenség eldönteni, végleg lezárult-e a Hotel Margaret története, vagy visszatérnek majd a szereplők.

A záró epizódban összejöttek a szerelmespárok, visszatértek a halottnak hitt karakterek (még a Miller Dávid által alakított Hackman is), vagyis a krimiben egyelőre csak ál-áldozatok szerepeltek, ami legalábbis furcsa fordulat.

De, hogy ezen a téren se legyen hiányérzetünk, a sorozat készítői az utolsó pillanatban még megölték Judit asszonyt, majd ennek bűnét Dénes egy személyes, levélben írt vallomásban vállalta magára. Ember legyen a talpán, aki ezek után megmondja, mi a terve csatornának a dugába dőlt sorozattal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás