promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási változás várható a Disney-nél – Nagy hatása lehet Magyarországra is
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karey Burke, a Disney General Entertainment elnöke közzétett egy rövid videót a Twitteren, amiben kijelenti, hogy a Disney nagyot lép előre az LMBTQ és a kisebbségek képviseletében.

A kétperces videóban Burke azt mondja, hogy a Disney elkötelezett amellett, hogy a tartalmaikban szereplő karakterek legalább 50 százaléka LMBTQ legyen vagy alulreprezentált közösségből származzon. Bár nem ad pontos ütemtervet vagy bármi konkrétumot, úgy fogalmaz, hogy a Disney LMBTQ képviseletében bekövetkezett változásoknak 2022 végére nyilvánvalóvá kell válniuk a közönség számára.

A videó elején Karey Burke megemlíti, hogy ő maga két LMBTQ személy anyja. Majd elmondja, hogy felhívták rá a figyelmét, hogy a Disney nem képviseli jelentős mértékben az LMBTQ-emberek egészét. A Disneynek sok LMBTQ szereplője, de szinte nincs főszereplője, és szinte nincs olyan, akinek a szexuális irányultsága ne állna a karakter középpontjában.

A Disney-t azután érte sok kritika, hogy a vállalat nem reagált Florida egy törvényére. A nemrégiben elfogadott törvénytervezet megtiltotta a tanároknak, hogy óráikon bemutassák a szexuális irányultságot az óvodától a harmadik osztályig. A kritikusok szerint a törvényjavaslat nagyon homályosan fogalmaz, és valójában az LMBTQ-identitásról szól.

A Disney azóta megfogadta, hogy megpróbál segíteni a törvényjavaslat visszavonásában, miután jelentős nyomást gyakorolt ​​rájuk a közvélemény és az alkalmazottak egyaránt.

Hogy ez a változás milyen hatással lesz majd a magyarországi forgalmazásokra és vetítésekre, még nem tudni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás