promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális átverés terjed a neten, 10 milliószor látták már a hamis felvételeket a Star Wars-ból - videó
Borítókép:  (C)Twentieth Century Fox/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legikonikusabb filmsorozatának legikonikusabb pillanata, ám kicsit máshogy.

George Lucas Star Wars-a a hetvenes évek végén új világot teremtett a mozikban is, az azóta mát háromszoros trilógiává duzzadt filmsorozatról pedig még manapság is derülnek ki újabb fejlemények. Nemrégiben például a Snopes tényfeltáró és igazságkereső oldal járt utána egy olyan videó hamisságának, amelyet már tízmilliónál is többször játszottak le a Youtube-on a Csillagok háborúja filmek-rajongói, ám az nem igazi, hanem meg van hekkelve.

És az, amelyik nincs meghekkelve, az az igazi. Ezt viszont már jóval kevesebbszer játszották le, a Youtube-algoritmusok kicsit megtréfálnak tehát minket.

Mi is történt valójában?

Feltöltöttek a népszerű videómegosztó oldalra egy videót, amelyet a kivágáshoz készült leírás szerint 1980-ban vettek fel egy moziban. A felvétel azt a pillanatot rögzítette, hogy reagálnak a nézők Darth Vader ikonikus mondatára A Birodalom visszavág című filmben, a "Nem! Én vagyok az apád"-ra. A rész ugyanis a legnagyobb megdöbbenést keltette a filmnézőkben, ugyanis addig ezt bizony nem lehetett tudni.

A Snopes utánajárt, hogy a videó alatt futó hangok valósak-e, tényleg ekkora megdöbbenéssel reagált-e a közönség akkoriban. A videó amúgy TokTok-on is nagyon népszerű lett nagyon rövid idő alatt. A válasz amúgy az, hogy nem, a videó alatti meghökkenést ugyanis rákeverték. Sőt, még egy kósza Luke is elhangzik a felvételen a mondatban, amely már gyanús lehet.

Íme a videó:

Az eredeti felvételben a mozi közönségével nem hallani hangokat, valószínűleg az embereket sokkolta Darth Vader bejelentése az apasággal kapcsolatban, és valószínűleg az is közrejátszik, hogy azt gondolják, a sötét nagyúr feltehetőleg nem mond igazat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás