promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevesen tudják, milyen furcsa körülmények között született a sztárszínész Jack Black
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az édesanyja egy valódi „kocka” volt, zseniális mérnök.

Az 52 éves Jack Black (akinek tényleg ez az igazi neve) sokak kedvenc színészének számít szerethető karaktere és lehengerlő humora miatt. A Jumanji, a Libabőr, a Holiday és még egy sor más romkom/vígjáték szereplőjéről kevesen tudják, milyen furcsa körülmények közt jött a világra 1969 augusztusában.

A dátum világtörténelmi szempontból is érdekes, hiszen abban az évben lépett először ember a Holdra – és ez a tett egyáltalán nem független Jack Black születésétől. Mégpedig az édesanyja, Judith Love Cohen révén, aki elképesztően okos és ambiciózus nő volt.

A 2016-ban, 82 évesen elhunyt hölgy az 1940-es évek második felében volt tinédzser, de a féktelen bulik helyett sokkal jobban érdekelték a szikár tudományok. Imádta a matematikát, és arról álmodott, hogy mérnök lehet belőle.

A tehetsége révén mindez összejött neki, sőt még a NASA-nál is bizonyíthatta rátermettségét. Általában egyedüli nő volt a férfi kollégák között, de ő minderre ügyet sem vetett, kétszerezett erővel végezte munkáját, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

Részben az ő nevéhez fűződik az Abort Guidance számítógépes rendszer kifejlesztése, amely az Apollo–13 küldetése során megmentette az űrhajósok életét. Egy oxigéntartály felrobbanásakor kerültek életveszélybe az asztronauták, a történetet Tom Hanks filmjéből sokan ismerhetik.

Judith asszony még akkor is keményen dolgozott, amikor a fiával volt várandós. Sőt olyan komolyan vette a munkáját, hogy néhány iratot még a kórházba is magával vitt. Végül a feladatát sikeresen teljesítette, és „mellesleg” világra hozta fiát, aki a keresztségben a Thomas Jacob Black nevet kapta.

Az anyuka egyébként később a Hubble űrteleszkópon is dolgozott, emellett íróként működött, vagyis igazi nagyágyúnak számított. A színész 10 éves volt, amikor a szülei elváltak, és Black az apjával maradt, de az édesanyját is gyakran meglátogatta, így nem szakadtak el egymástól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás