promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: milyen magyar kötődése van a Netflix szupersorozatának, a Stranger Thingsnek? 10 kérdés a világ egyik legjobb szériájáról
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan érkezik a 4. évad, kicsit elevenítsük fel az előző hármat.

2016-ban a Duffer-testvérek olyan nosztalgiacunamival árasztották el a világot, hogy milliók tapsoltak azonnal és önfeledten. A Stranger Things azonnal milliók kedvence lett, és rögtön el is indult, hogy meghódítsa a világot. A popkulturális utalások tengerében a hetvesen és nyolcvanas évek ikonikus filmjeinek és sorozatainak ikonikus pillanatait láthatjuk újracsomagolva a tévéképernyőkön.

Pedig a Duffer-testvérek ötlete először piros jelzést kapott, csak később kaptak támogatást a nagy projekt megvalósításához, amelynek történetéhez első körben a Hugh Jackman főszereplésével készült Fogságban című filmből nyertek inspirációt. Majd mindezt vegyítették hidegháborús hangulattal, egy csipet paranoiával és persze kormányzati kísérleti projekttel, utóbbihoz az úgynevezett és tényleg létező Project MKUltra adott inspirációt. Így pedig már meg is érkeztek a nyolcvanas évekbe, és minden adott volt, hogy kedvenc filmjeik előtt is leróják nagy-nagy tiszteletüket.

Mégis milyen utalások vannak a sorozatban más filmekre?

A negyedik évad 2022. május 27-én érkezik, addig is nézzük meg, vajon emlékeztek-e még az első három évadra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás