promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli esemény történt az Oscaron - Még magyar szavak is elhangzottak este
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén is hozott magyar sikert az Oscar.

Sipos Zsuzsanna tette most büszkévé az országot, aki a Dűne című filmért nyerhette el a díjat Patrice Vermette-vel közösen. A magyar berendező és a film látványtervezője a legjobb látványtervezésért és díszletért kategóriában nyerte el a szobrocskát.

Sipos Zsuzsanna elmondta, hogy rengeteget jelent neki ez az elismerés, és köszöni minden kollégájának, majd magyarul is megköszönte az Oscart.

A Dűnét többek között Magyarországon is forgatták. A film megkapta az Oscart még a legjobb vágásért, vizuális effektért és hangért, de díjazták az operatőrét is, Greig Frasert, valamint a zeneszerzőjét, Hans Zimmert is.

Sipos Zsuzsanna csapata körülbelül ötven emberből állt, és a látványtervező elképzelésein belül kellett berendeznie a teret. Korábban a HVG-nek elmondta, hogy minden berendezést Magyarországon gyártottak le, amire külön büszke.

Az amerikai filmezés nem ismeretlen a számára, dolgozott már a Szárnyas fejvadász 2049-ben, a Gemini Manben és a Borgiákban is. Későbbiekben pedig láthatjuk még a munkáit a The Unbearable Weight of Massive Talent című filmben Nicholas Cage főszereplésével, vagy a Borderlandsben, amiben feltűnik Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis és Jack Black is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás