promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: elképesztően sokan akarnak egy LEGO-figurát a háború kirobbanása óta, elfogyott az összes
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hirtelen lett nagyon népszerű a termék.

Közel egy hónapja tartanak a harcok Magyarország szomszédjában, Ukrajnában. Az oroszok invázióját követően az ukránok erős ellenállást fejtenek ki, így egyelőre nem lehet tduni, hogy zárul majd a háború. Közben a világon szinte mindenki a fokozatosan eszkalálódó konfliktussal foglalkozik, Oroszországot gazdasági szankciókkal sújtják, fontos emberek emelik fel a szavukat a harcok ellen.

Miközben például Szlovákiában elképesztően megnőtt az érdeklődés a házibunkerek iránt, amelyek ára nagyon borsos.

De nemcsak a bunkerek iránt nőt meg az érdeklődés, hanem egy egyedi LEGO-figura iránt is. A Lego Brick ugyanis Volodimir Zelenszkij LEGO-figurát és apró Molotov-koktél darabkákat dobott piacra. Egy Zelenszkij-figura 33 ezer forintba került átszámítva a mi valutánkra. A cég a befolyt pénz amúgy az ukrán menekültek segítésével foglalkozó Direct Relif nevű szervezetnek utalta.

A legyártott figurákat rekordgyorsasággal elkapkodták, később újakat gyártottak, a cél a 100 ezer dollár elérése volt. Az új szériából is elfogyott valamennyi, végül 145 ezer 388 dollár folyt be, ezzel epdig messze túlteljesítették a célt.

Egy ideig nem tudnak új figurákat gyártani, mivel elfogytak az alkatrészeik.

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás