promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a nap is eljött: furulyás drum'n'bass nótával tért vissza a Scooter - klip
Borítókép:  youtube.com/Scooter (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Scooter végérvényesen bebizonyította, hogy bármiből tud veretős zenét csinálni – akár egy ártatlan furulyadallamból is.

A legendás német rave/techno/happyhardcore/tuctuc banda, a Scooter a 2020-as „FCK 2020” című slágerének köszönhetően rengeteg mélynyomóról lerobbant a porréteg, a világ pedig egyszerre kezdett tombolni a folyton üvöltöző H.P. Baxxterék betonkeménységű zenéjére.

Tavaly kijött a nagyjából 1993 óta aktív csapat 20. stúdióalbuma, a God Save The Rave, ami rengeteg bangert tartalmazott, most pedig eljött az ideje, hogy 2022-t is üdvözöljék a srácok egy új szerzeménnyel.

Megjelent a „The Spell Remains” című zene, ami bizonyos szinten még a legrégebbi rajongókat is meglepte, hiszen a Scootertől viszonylag szokatlan drum'n'bass stílusban készült, ráadásul a banda már-már pofátlan módon egy olyan furulyadallamhoz nyúlt hozzá, ami nagyjából 9 éve a mémkultúra része.

H.P. Baxxter egyből tudja, hogy mi kell nekünk, hiszen az első szó, ami elhagyja a száját, az a „Wasser”, vagyis németül a víz – mintha ezzel akarná jótékonyan figyelmeztetni a ravereket, hogy a túlzott bulizás közben ne feledjenek el folyadékot inni, szóval nagyon kedves tőle.

Az amúgy elég fülbemászó, lüktető és ritmusos „The Spell Remains”-hez készült egy hangulatos klip is, ami tökéletesen tükrözi, hogy ez az autotune-tól tocsogó dal voltaképpen egy poén akar lenni, egy kisebb fajta utazás, amit nem kell túlzottan komolyan venni – bár aki nagyon el akar mélyülni a Scooter filozófiájában, az biztosan talál valami társadalomkritikai elemet abban a jelenetben, mikor H.P. Baxxter furulyával a szájában bűvöl ki a kosárból egy alulöltözött lányt, mintha kígyó lenne.

Itt lehet megnézni a Scooter legújabb klipjét, de fogadjuk meg H.P. Baxxter tanácsát, és legyen a közelben egy pohár víz:

Itt pedig elvileg az eredeti, 2002-ben kiadott dal hallható összehasonlításképpen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás